jak pěstovat Caragonu spinosa?

hanaper - (19)
2.6.2003 12:47
Neradujte se, nejsem ta, která vám poradí. Sama váhám při
koupi bonsae s tímto jménem a marně ¨sháním informace
v odborné literatuře. Máte-li již nějaké zkušenosti,prosím,ozvěte se a podělte se o ně. Děkuji.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

hejtman - (1), 15.5.2003 9:56, zobrazeno: 14867x
Nedávno jsem dostal malou bonsai se štítkem kde bylo napsáno Caragona spinosa a rád bych sehnal informace o jejím pěstování (zálivka, osvětlení, hnojení, atd.).
Děkuji.

hanaper - (19), 2.6.2003 12:47
Neradujte se, nejsem ta, která vám poradí. Sama váhám při
koupi bonsae s tímto jménem a marně ¨sháním informace
v odborné literatuře. Máte-li již nějaké zkušenosti,prosím,ozvěte se a podělte se o ně. Děkuji.

host, 23.6.2003 21:35
mám spoustu informaci co chcete vědět, vše zodpovím

host, 7.9.2003 0:08

Rád bych od Vás získal alespoň základní inforamce o pěstování, např. jak často hnojit, jak často a hodně zalévat, jestli umístit spíše na slunečné nebo stinné místo atd. S pozdravem Vladimír Přikryl, prikryloso@quick.cz

host, 22.9.2004 7:50
Dobrý den,
mohl byste mi prosím poskytnout základní informace o pěstování caragony spinosa? Mám ji také, ale stále marně sháním informace o jejím pěstování. Moc děkuji, Novotná (pbn@seznam.cz)

PBN - (1), 6.10.2004 9:31
Dobrý den všem, co marně shánějí informace o pěstování a nárocích caragony spinosa. Myslím, že je to jen zase jiný název pro zanthoxylum odorum, stejně jako piper nigrum. Koukněte na http://www.robsviolet.com/zanthoxylum.htm a jestli se stále zajímáme o stejnou rostlinu, máme další info.
Hezký den PBN

host, 6.10.2004 12:50

Vámi zmiňovaný druh se nazývá Caragana spinosa, což je druh z čeledi Fabaceae, stejně jako např. trnovník akát, jerlín japonský atd. V České rep. je hojně vysazován zejména v pásech kolem silnic příbuzný druh Caragana arborescens. Pro rod jsou typické sudozpeřené listy.

host - 91.106 (?), 15.10.2006 18:45
Podívejte se na http://www.celysvet.cz/cinsky-pepr.php?tfvyhledat=caragona%20spinosa

host - 7.77 (?), 24.11.2006 9:35

Především se jedná o rod Caragana a ne Caragona, což neznamená vůbec nic. C. spinosa je nízký keřík rostoucí např. ve východním Mongolsku ve výspách pouště Gobi. Je vázána na aridní oblasti. Tzn., že zálivka by měla spíše napodobovat ranní mlhy a rosu. Nejdůležitější je mohutná drenáž. Tato karagana se však roubuje na u nás běžně pěstované druhy karagan, které nemají tak velké nároky na půdu. Je také mrazuvzdorná a je to především vyjímečná rostlina. Znám ji přímo z přírody.

JR 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025