Ibišek syrský - žloutnutí

host - 213.155 (?)
3.8.2011 18:50

Taky se přidám s dotazem na žloutnutí, ale trochu jiné. Ibišek - pětiletý do teď zdravý, nádherně rozvětvený, stovky poupat a najednou začal zhruba uprostřed července postupně žloutnout. Nejprve na jedné straně, listy postupně opadaly, žloutnou a opadávají i nerozvitá poupata, některé větvičky už jsou holé. A postupně se to šíří na druhou stranu keře. Bojím se, že zajde. Nikdy se mi to u ibišků nestalo a mám jich dost.Nevíte čím to může být?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 94.2 (?), 29.7.2011 10:28, zobrazeno: 8523x

Dobrý den, vysadila jsem letos na jaře plnokvětý ibišek. Nejprve rostl hezky, nasadil poupata, která se i pootevřela. Teď jakoby stojí a začaly mu žloutnout listy. Máme tu těžší půdu, ale ibišky tu pěstují skoro v každé předzahrádce s úspěchem. Je to letošním počasím, nebo mám nějak zakročit? Nebo ho nechat v klidu dál zakořeňovat? Děkuji.

host - 213.155 (?), 3.8.2011 18:50

Taky se přidám s dotazem na žloutnutí, ale trochu jiné. Ibišek - pětiletý do teď zdravý, nádherně rozvětvený, stovky poupat a najednou začal zhruba uprostřed července postupně žloutnout. Nejprve na jedné straně, listy postupně opadaly, žloutnou a opadávají i nerozvitá poupata, některé větvičky už jsou holé. A postupně se to šíří na druhou stranu keře. Bojím se, že zajde. Nikdy se mi to u ibišků nestalo a mám jich dost.Nevíte čím to může být?

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 68.47 (?), 30.8.2011 19:04
Nějak tohle tema zapadlo. Mám letos podobný problém se žloutnutím a opadáváním listů ibišků. Projevilo se to ale jen na keřích ve spodní části záhonu, kde při delších děštích stojí voda (což bylo letos skoro pořád). Takže jako vysvětlení předpokládám podmáčení v kombinaci s nedostatkem slunečního svitu. V druhé polovině srpna je trochu lépe a i postižené keře kvetou a už neopadávají.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz