dotaz

host - 248.134 (?)
20.5.2008 15:24

Tak jsem se dnes stala majitelkou úžasného keříku Latnatce.Prostě navštívila jsem zahradnické centrum, zamilovala se,vysolila 240 a už si ho vezla domů.Jenže teď zjištuji, že to nebude žádná sranda.A tady zjišťuju poslední info z roku 2005. Takže teď nevím do země nebo radši nechat jako přenosnou rostlinu, a zazimovat doma?Má s ním někdo zkušenosti?Děkuju Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Koprivka - (1), 10.10.2005 16:39, zobrazeno: 12705x
Koupila jsem si letos keř CEANOTHUS "CONCHA" a nevím, zde je možné jej nechat přes zimu v zemi. Nebo zda je nutné jej zazimovat v
bytě. Děkuji za radu

Tompex - (1), 22.10.2005 9:46
Milá paní Věro, CEANOTHUS čili "americký šeřík" nebo "latnatec" kultivar CONCHA je jedním z nejstarších a nejhezčích kultivarů . K jeho pěstování: Bohužel tento kultivar není v našich podmínkách dostatečně zimuvzdorný. Přezimovat ho můžeme v bezmrazé světlé místnosti se sníženou zálivkou. Přezimovat by mohl jen v teplejších oblastech České republiky (vinařské oblasti jižní Moravy), protože je odolný jen do teploty cca -12°C.
Přeji Vám mnoho pěstitelských úspěchů s tímto krásným, u nás zatím málo rozšířeným keřem.
V případě dalšího zájmu se můžete obrátit na naše zahradní centrum Tompex Garden v areálu Metropole Praha Zličín.
http://www.tompex.cz/
S pozdravem
Michal Báťka - vedoucí zahradního centra

host - 248.134 (?), 20.5.2008 15:24

Tak jsem se dnes stala majitelkou úžasného keříku Latnatce.Prostě navštívila jsem zahradnické centrum, zamilovala se,vysolila 240 a už si ho vezla domů.Jenže teď zjištuji, že to nebude žádná sranda.A tady zjišťuju poslední info z roku 2005. Takže teď nevím do země nebo radši nechat jako přenosnou rostlinu, a zazimovat doma?Má s ním někdo zkušenosti?Děkuju Jana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz