Bonsaj z listnatého keře?

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 33.230 (?)
20.6.2011 15:21

Takovéto "bonsaje" jsou nejčastěji v prodeji zapěstované buď z cesmíny vroubkaté - Ilex crenata anebo z ptačího zobu druhu Ligustrum ionandrum (nebo japonicum? nebo tak nějak, zrovna mi to vypadlo z hlavy :-(), který ale naše zimy nevydrží.

Dalo by se to udělat třeba ze zimostrázu - Buxus sempervirens. Z něj se nejčastěji dělají jednoduché tvary - koule, kužely apod.

Doporučuji Vám, jako začátečníkovi, začít s jednoduššími tvary z buxuxsu a postupně, jak budete získávat zkušenosti (a pokud Vás to bude stále bavit), pak přejít ke složitějším "bonsajím".

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Andrea H - (18) - 199.7 (?), 19.6.2011 9:54, zobrazeno: 3766x

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, plánuji si založení zahrady a jsem začáteník, takže rostlinkám a keřům zatím moc nerozumím . U jednoho domu jsem viděla malý listnatý "stromeček" asi 1,5m vysoký, střižený tak, že na konci holé větve je listnatá koule, takovýchto větví má asi celkem 5. Mohl byste mi někdo poradit z jakého (předpokládám) keře lze toto vytvořit? 

předem moc děkuji za odpověď

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 33.230 (?), 20.6.2011 15:21

Takovéto "bonsaje" jsou nejčastěji v prodeji zapěstované buď z cesmíny vroubkaté - Ilex crenata anebo z ptačího zobu druhu Ligustrum ionandrum (nebo japonicum? nebo tak nějak, zrovna mi to vypadlo z hlavy :-(), který ale naše zimy nevydrží.

Dalo by se to udělat třeba ze zimostrázu - Buxus sempervirens. Z něj se nejčastěji dělají jednoduché tvary - koule, kužely apod.

Doporučuji Vám, jako začátečníkovi, začít s jednoduššími tvary z buxuxsu a postupně, jak budete získávat zkušenosti (a pokud Vás to bude stále bavit), pak přejít ke složitějším "bonsajím".

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025