Dobrý den. Před půl rokem jsem si ze semínek vypěstoval tři baobaby. Všechny shodily listy. Je to před zimou normální jako u ostatních stromů nebo je něco špatně? Děkuji.
podařilo se baobab zachránit? Když jsem viděla fotku, jako kdybych viděla ten náš - krásně se chytil, začal růst, a s příchodem léta začal osychat. Myslím, že není ani přelitý, ani nezalitý, a nenapadá mě, co by mu mohlo chybět...
Dobrý den, začala jsem pěstovat Baobab. Má asi 3 týdny. Ráda bych se zaptala, jak roste. Tedy jaké mám šance o kolik vyroste do podzimu a jestli ho mám přesadit už teď do něčeho většího. Máte někdo už větší stromek? Ráda bych vidělaq jak to v bytě vypadá. Děkuji za odpověď.
baobab ma obdobie sucha a obdobie monzunov... v obdobi sucha - nasa zima, mu opadaju vsetky listy a zije iba zo zivin ulozenych v zhrubnutom kmeni, v tomto obdobi sa nepolieva... na jar by mali byt badat prve puky, vtedy ho treba zact polievat a udrzovat vo vlhkej zemine az do dalsieho obdobia sucha:)
Zdravím vás. Ja má baobab-adansonia digidata, už 8rok. Z 10ks mi ostal 1ks, kým som sa naučil pestovať baobab. Dôležité je správne zalievanie a je velmi potrebné vedieť, kedy strom prestáva polievať. ôležitá je aj teplota a treba veľa slnka. V lete aj veeeľa vody a bude aj rýchlo a viditeľne naberať na objeme. Zem používam na sukulenty a katusy. ajwn@post.sk, čafsko
...naozaj ostavau listy na strome aj cez zimu? Je to naozaj baobab-adansonia..,? Moj baobab, adansonia digitata, mam uz 10 rok a pokazde zhodi na jesen fsetky list, tiez aj ostatne moje baobaby Ad. ZA, Ad. madagascariensis, Ad. Perrieri, Ad. Grandidieri, zhadzuju listy. rad by som si pozrel-vymenil fotky toho baobab: ajwn@post.sk