Acer palmatum - javor červený

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?)
29.7.2008 13:12

Zalievajte ho! Javor má plytký koreňový systém a nejaký ten rok potrvá, kým dostatočne prekorení. V podstate by čiastočne pomohol aj mulč. Ten ale tieto javory neobľubujú, chce to zamedziť kontaktu mulča s povrchovými koreňmi nejakou tkaninou. Slnko nevadí - v našich zemepisných šírkach nie je až tak silné. Tokio je južnejšie. Pol dňa slnka je OK. Červeným kultivarom vadí slnko ešte menej ako zeleným.

Acer palmatum je javor dlaňolistý. Javor červený je Acer rubrum a to je niečo úplne iné (a dosť pochybujem, že by sa Vám ho podarilo zohnať. Ten je u nás relatívne vzácny.)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

silvia - (4) - 130.3 (?), 29.7.2008 12:14, zobrazeno: 14196x

Ja som Vás chcela poprosiť čo mám s tým javorom spraviť, keď mi veľmi uschýňajú listy. Je síce zasadený pri dome, ale je to chyba?Slnko svieti na neho do 12,00 hod. Mám ešte iný japonský javor zasadený pri dome, ale je v chládku celý deň a darí sa mu moc. ďakujem za každú radu.viď foto

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 29.7.2008 13:12

Zalievajte ho! Javor má plytký koreňový systém a nejaký ten rok potrvá, kým dostatočne prekorení. V podstate by čiastočne pomohol aj mulč. Ten ale tieto javory neobľubujú, chce to zamedziť kontaktu mulča s povrchovými koreňmi nejakou tkaninou. Slnko nevadí - v našich zemepisných šírkach nie je až tak silné. Tokio je južnejšie. Pol dňa slnka je OK. Červeným kultivarom vadí slnko ešte menej ako zeleným.

Acer palmatum je javor dlaňolistý. Javor červený je Acer rubrum a to je niečo úplne iné (a dosť pochybujem, že by sa Vám ho podarilo zohnať. Ten je u nás relatívne vzácny.)

host - 246.65 (?), 2.8.2010 20:40

Chtela bych poprosit o radu, koupila jsem si acer palmatum dissecticum atropurpureum zasadila do kvetinace, pozice polostin. Nevim co mam delat, protoze mu zacali usychat konecky listu... prosim poradte mi, dekuji za odpoved.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz