Prosím, je možné vysévat zinnie nyní i do volné půdy? Koupila jsem sáčky semínek a nevšimla si, že je tam obrázek skleníku. Zdraví zahrádkářka - začátečnice.
Dobrý den. Do volné půdy zinnie vysít můžete, ale hodně řídce. Ještě bych asi týden počkala, aby vzešlé rostlinky nespálil mráz kolem " zmrzlých". Já si vysévám takové ostrůvky, je to sice houští, ale líbivé. Rozhodím semena na záhon a zapravím do půdy. Můžete osivo smíchat s trochou písku, abyste docílila opravdu řídkého výsevu a po vzejití protrhat / vyjednotit/. MH
dobrý den, já vysévám cínie, afrikány a podobné choulostivější letničky do volné půdy na přelomu dubna a května - těch 14 dní do zmrzlých jim akorát stačí k tomu, aby vzešly a nezmrzly.
Mám dotaz na téma zinnia.Pěstuji je už spoustu let a dnes jsem uviděl něco co nepamatuji.Okolo 15.srpna jsem uřízl květ kaktusové zinnie a dal do baňaté vázičky ženě pro radost na západní okenní parapet.Květ zůstal úplně neporušený a nějak jsme na něj zapomněli až dnes žena myla okno a s překvapením zjistila že stonek ve vodě pustil kořeny a květ je dnes 16.10. stejný jako když jsem ho uřízl.Setkal se někdo s něčím podobným?Jsem zvědavý jak dlouho ještě vydrží.Vašek