Surfinie

Jablíčko - (29) - 172.4 (?)
21.5.2010 15:16

Na mšice mi poradil kamarád smíchat vodu s rostlinným olejem 50 * 50 a rozprašovačem poprášit.

Pak kolegyně hypermangan, voda a ocet a taky rozprášit. Ale nezkoušela jsem to.

Taky jsem předloni zjistila na měsíčku mraky mšic, neměla jsem nic po ruce na odstranění, ale napadlo mě rostlinu postříkat biolitem proti lezoucímu hmyzu (na mravence, pavouky..). Nechala jsem to chvíli působit a pak rostlinu pořádně omyla rozprašovačem. Kytka to vždy přežila, mšice ne

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 4.182 (?), 13.5.2010 16:26, zobrazeno: 4185x

Každý rok si kupuji surfínky do truhlíku a nikdy mi nevydrží celou sezónu kvést, protože jsou vždy napadeny nějakými potvorami. Letos se mi na nich objevily už nyní, a to ještě nezačala pořádně sezóna kvetení. Listy jsou lepkavé, takže to vypadá asi na mšice. Má někdo recept na hubení bez chemie?Magda

Jablíčko - (29) - 172.4 (?), 21.5.2010 15:16

Na mšice mi poradil kamarád smíchat vodu s rostlinným olejem 50 * 50 a rozprašovačem poprášit.

Pak kolegyně hypermangan, voda a ocet a taky rozprášit. Ale nezkoušela jsem to.

Taky jsem předloni zjistila na měsíčku mraky mšic, neměla jsem nic po ruce na odstranění, ale napadlo mě rostlinu postříkat biolitem proti lezoucímu hmyzu (na mravence, pavouky..). Nechala jsem to chvíli působit a pak rostlinu pořádně omyla rozprašovačem. Kytka to vždy přežila, mšice ne

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz