Dobrý den, prosím o pomoc při určení této květinky. V létě mi to rostlo kolem chalupy.Při doteku to nesklápí listy .Je to vysoké asi 60-70cm. Nekvetlo ale na zimu opadá , nezmrne . Zatím žádný květ.
Má to trny? třeba tři v jednom místě? Nevysypala jste tam semínka z nějakých velkých plochých, hnědých lusků? i když žlutolistá forma je beztrnná. Zajímavý kout. Není tam i něco jako kaštanovník, trubač, nebo wistárie, zákula?
Ano máte pravdu kout je to zajímavý. Ale on je to spíš kompost a taková skládka zároveň. Sem se vyhazoval obsah starých truhlíků a květináčů spolu s dalším odpadem. Skutečně kaštanovník, zákula i wistárie a ještě další tady jsou . Ty jsem už dokázala určit. Tento keřík zatím ne. Co se týče trnů tak tam jsou, ale vždy jen jeden v místě kde jsou listy.Já jsem se " pustilla "do zahrady teprve loni (důchod) a tak ještě v tom neumím " chodit ". Ale moc mě to baví a tak zatím zjištuji co mám a co s tím dál. Vám i ostatním moc děkuji za tuto pomoc. I tato forma komunikace je pro mne nová. Věra