Povíjnice - Haevy blue?

gabca - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 171.228 (?)
25.4.2010 19:51

Teď mě tak napadlo, nezkoušel jste někdo kombinaci černooké zuzany a modré povíjnice, Mohlo by to vypadat pěkně.

Já mám zuzanu už předpěstovanou, povijnici bych zasela rovnou ven. Můžu ji tam zasadit už teď nebo mám počkat po zmrzlých? Myslím semínka povijnice. Díky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 19.174 (?), 24.4.2010 20:19

Dobrý den:) paní Olgo, prosím, a kolik těch semínek asi, mám 80tku truhlík a zatím po 4 muškátech a moc ráda bych mězi ně něco modrého, dokonce jsem si tu založila na to dotaz, protože všechno modré má velkou potřebu zálivky a nedařilo si mi muškátům... co ta povíjnice, ta s muškáty vychází?:)

děkuju Káťa

panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 24.4.2010 21:11

dobrý den, docela mně překvapuje ten truhlík s muškátem a povíjníkem, já ho seju do volné půdy a dorůstá výšky min. 3 metry.  Podle mně ty muškáty musí udusit. No, možná omezený prostor v truhlíku pro kořeny... A není to s tím muškátem jiný druh? třeba svlačec?

Dana

gabca - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 171.228 (?), 25.4.2010 19:51

Teď mě tak napadlo, nezkoušel jste někdo kombinaci černooké zuzany a modré povíjnice, Mohlo by to vypadat pěkně.

Já mám zuzanu už předpěstovanou, povijnici bych zasela rovnou ven. Můžu ji tam zasadit už teď nebo mám počkat po zmrzlých? Myslím semínka povijnice. Díky.

Kosmatec - (18) - 112.40 (?), 6.5.2010 14:09

Dobrý den - fakt to na obr.  není svlačec, ale asi ty povíjnice v truhlíku dost mučím - všelijak ohýbám atd. - nenechám je růst do výšky  (tak   na balkóně    pěstuji jen Zuzany),   protože   v paneláku nemohu kytky příliš rozmazlovat tak jako ve volné přírodě. Na chalupě ať si   zaberou místa kolik chtějí.

Olga J

Kosmatec - (18) - 112.40 (?), 6.5.2010 13:53

Dobrý den,

já mám v 80 cm truhlíkách 5 sazenic převislých pelargonií, a sem tam jsem vložila  do zeminy  (myslím asi 5 - 6) semínek povíjnice.  Truhlíky jsou na balkóně,  povíjnice již  také vyrústají. Když se mi bude zdát truhlík přepovíjnicovatý  , tak prostě sazeničky   vyjmu a   zasadím k plotu na chalupě.  Je zajímavé, že když dám semínka přímo do země -   (chalupa na vysočině)  kvetou povíjnice moc pozdě a semínka ani nedozrají.

Olga J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025