Povíjnice - Haevy blue?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Kosmatec - (18) - 104.182 (?), 8.2.2010 10:31, zobrazeno: 15095x
Prosím, nemá někdo nazbyt několik semínek povíjnice, která je na přiloženém obrázku? V obchodě jsem nesehnala . Případně poraďte pod jakým názvem ji mám v obchodech hledat. Semínka mě nedozrála, takže jsem o krásnou balkónovku přišla. Mohu výměnou dodat semena barevných máčků - (vděčná dvouletka - je ozdobou i skalek - kvete velmi brzy na jaře, i semena hořící lásky - laický název ).
Děkuji
0
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.174 (?), 8.2.2010 11:03
To je krásná barevná kombinace! Pokusím se poradit - podívejte se na názvy odrůd Azur, Clark, Himmelblau, Heavenly Blue, třeba se strefíte. Já to podle fotek neumím posoudit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kosmatec - (18) - 104.182 (?), 8.2.2010 11:19
Děkuji, hned začnu hledat.
O.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.71 (?), 8.2.2010 12:15
Pod tím názvem jsem nenašla, ale.. Povojník pupurový Krásně jim semínka vzcházejí, klíčivost výborná - tedy obecně. Kdybyste nesehnala, zkusím to tady na Moravě, firmu mám nedaleko, co by kamenem dohodil... Pěkný den D.
11.02. přidáám foto, je to od jiné firmy, ta vpravo má nápis Blue, když tak se ozvěte
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kosmatec - (18) - 105.26 (?), 19.2.2010 9:01
Děkuji, ale myslím, že jde fakt o povíjnici Heavenly blue, kterou ale nemohu v obchodech objevit. Už jsem koupila a dokonce doma nasela Azur a povíjnici nachovou, ale myslím, že květy jsou menší a ne tak výrazné (určitě doma všechny přerostou a později pak koupím semena nová)
Olga
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.6 (?), 20.2.2010 11:49
dobrý den, povíjnice nachová rčoste prakticky jako plevel - není šlechtěna a semínka působí halucinogenně.Množství a způsob nebudu uvádět, jelikož nechci toto rozhlašovat. Jinak si myslím že povíjnice "blue" se dá sehnat, ale chce to hledat květinářství. přeji hodně štěstí
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kosmatec - (18) - 105.26 (?), 23.2.2010 11:14
Už jsem spokojená - dostala jsem v OBI Brno semena povíjnice Heavenly blue (na obrázku žlutý střed) a Blue Star ( na obrázkučervený střed).
Azur už roste - nová semena zaseji doma až koncem března .
Olga
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kosmatec - (18) - 112.40 (?), 15.3.2010 10:40
Dobrý den,
já vždy koupím předpěstované sazeničky převislých pelargoníí, rozsadím je do truhlíků a mezi ně zahrabu semínka výrazné povíjnice. Propletou se sami - nebo jim trochu pomohu. Oporu nedávám. Samozavlažovací truhlíky jsou na balkóně na přímém slunci. Letos vymýšlím nové kombinace - tak uvidím, co z toho vzejde.
Olga
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|