pnoucí letnička na úpal

host - 34.244 (?)
13.9.2008 1:19

Take jsme letos řešila   co s nově postavenou pergolou, nez nastoupí trvalky popínavky. Na zastíněném místě mám bílou a fialovou povíjnici a na druhé strane   letničku tzv. divý Jano..štětinatec laločnatý, hlavně ted má úžasné plody..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 6.6.2008 8:11, zobrazeno: 9622x

Zdravím vespolek,

neměl byste někdo tip na pnoucí letničku, která snese úpal? Mám na jižní straně domu u zdi dřevěné treláže a nevím, co do nich. Asi tři roky už k nim dávám Povíjnici nachovou, ale v létě u té rozpálené zdi docela trpí, tak bych letos chtěl zkusit něco jiného. Jaká popínavka by mohla snést úpal, poradíte?

Díky za odpovědi, Honza Z.

host - 29.75 (?), 11.6.2008 13:43

Dobrý den, já jsem letos zasela na balkon který je na jižní stranu obyčejnou směs pnoucích letniček, kterou jsem koupila v baumaxu, krásně se rozrostly a už je mám přímo na balkoně a daří se jim skvěle. JElikož směs stála 20kč tak mě ani nebude mrzet že by něco nepřežilo. Zkuste to také a nikdy nevíte na co skvělého narazíte. Ale jinak se většinou dává břečťan.

Jana

host - 176.245 (?), 16.6.2008 20:34

Těžko můžete dát břečťan na úpal, to ho vyhodíte ještě dřív než ty letničky.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 241.240 (?), 18.6.2008 20:21

Také zdravím a mám otázku. Musí to být každopádně letnička? Nebyla by lepší réva vinná nebo například úžasný je k tomuto účelu podražec. Má listy jako talíře a kvete fialovými fajfečkami. Pro stínění je dokonalý, úpal snese, roste rychle, na zimu listy shodí a zůstanou jen liány jako provazy. Réva naproti tomu nese i užitek. Jako letnička, když už máte tuto vyhraněnou představu, by se na úpal hodila americká okurka zvaná ačokča. Pokud ji budete zalévat, udělá stěnu jako hrom a sklízet budete také vydatnou úrodu. Z několika sazenic máte výnos pro celou vesnici. A dekorativní je.

host - 34.244 (?), 13.9.2008 1:19

Take jsme letos řešila   co s nově postavenou pergolou, nez nastoupí trvalky popínavky. Na zastíněném místě mám bílou a fialovou povíjnici a na druhé strane   letničku tzv. divý Jano..štětinatec laločnatý, hlavně ted má úžasné plody..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz