mochyně peruánská
|
|
|
|
host - 243.189 (?) 25.10.2007 21:04
Dobrý den, jsem mladý (16-ti letý) pěstitel tropických a subtropických rostlin, hlavně plodicích ovoce, ale také rostlin z mírného pásu. Pěstuji teprve asi 2 roky, ale mám již mnoho druhů rostlin a teď pro ně buduji zimní zahradu. Letos v květnu jsem koupil jednu malou sazenici mochyně peruánské (Physalis peruviana) a zasadil ji. Asi před měsícem jsem zní sklidil a snědl první plody. Můžu říct, že se to nedá srovnat s kupovanými plody. Pro mě je to snad jedna z nejlepších chutí co jsem kdy ochutnal. Proto bych tuto rostlinu doporučoval, pro její lahodnou chuť podobnou kiwi, ale kyselejší a svěžejší. Jsem z ní nadšený. teď ji zimuji v teplotě od +4 do +12st., a stále na ní dozrávají plody. Takže ještě jednou doporučuji, avšek sbírejte jen zralé plody, nezralá je jedovatá!!!, protože je to lilkovitá rostlina. S pozdravem Radim.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.152 (?), 17.10.2007 13:31
Lze otrhat nezralé plody s tím, že takzvaně "dojdou"? Na rostlině je jich ještě hodně, ale už přišel mrazík a venku plody nedozrají.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.189 (?), 25.10.2007 21:04
Dobrý den, jsem mladý (16-ti letý) pěstitel tropických a subtropických rostlin, hlavně plodicích ovoce, ale také rostlin z mírného pásu. Pěstuji teprve asi 2 roky, ale mám již mnoho druhů rostlin a teď pro ně buduji zimní zahradu. Letos v květnu jsem koupil jednu malou sazenici mochyně peruánské (Physalis peruviana) a zasadil ji. Asi před měsícem jsem zní sklidil a snědl první plody. Můžu říct, že se to nedá srovnat s kupovanými plody. Pro mě je to snad jedna z nejlepších chutí co jsem kdy ochutnal. Proto bych tuto rostlinu doporučoval, pro její lahodnou chuť podobnou kiwi, ale kyselejší a svěžejší. Jsem z ní nadšený. teď ji zimuji v teplotě od +4 do +12st., a stále na ní dozrávají plody. Takže ještě jednou doporučuji, avšek sbírejte jen zralé plody, nezralá je jedovatá!!!, protože je to lilkovitá rostlina. S pozdravem Radim.
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.16 (?), 28.4.2008 7:26
Zdravím tě, mě je 69 let a jsem stejný fanda jako ty, loni jsem zasadila 10 keřů peruánské mochyně, lahoda, zásobovala jsem rodinu, bobulky mají velký obsah vitaminu C, stačí 10 kuliček denně. Obdivuji tvé nadšení, pokračuj.
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.182 (?), 26.3.2008 14:20
Zralé plody jsou tak dobré, že mi na zimu ještě žádné nezbyly. Pak jsem si je někdy koupil v Kauflandu-. Pěstování je jednoduché. Pokud ale nemáte vytápěný skleník, je lepší je pěstovat ve větších kakáčích (24 cm v průměru), aby mohly dozrát třeba na chodbě. Taky hodně sajou vodu, ale po přísušku se vždycky zase zvencnou zálivkou.
|
|
|
|
|
|
|
micouche - (2) - 169.102 (?), 25.2.2011 16:02
ja už niekoľko rokov robím z nich džem, má výbornú chuť a ľahodná vôňu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.18 (?), 19.1.2008 21:35
Mochyně a česka??? Vy Češi jste prostě neskuteční nacionalisti... přivlastnit jsi i mochynni... ufff... to je síla.
|
|
|
|
|
|
|
host - 71.232 (?), 18.2.2008 10:33
Nekde jsem cetla, ze muze nastat problem pri pestovani mochyne peruanske spolecne s paprikami, pry se sprasi a papriky jsou pak nechutne. Nevite, co je na tom pravdy? Chtela jsem mochyni vysazet do skleniku k paprikam, ale ted z toho mam obavy. Mate nekdo zkusenosti s pestovanim mochyne jen tak v nadobach?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|