Má někdo zkušenosti s pěstováním mochyně peruánské? Je to trvalka či jednoletka? Lze na něco využít plody a kdy se mají po případě sklízet a jak uchovávat.
Mochyně peruánská (Physalis peruviana) Původ: Tropické oblasti Jižní Ameriky Popis: Jednoletá rostlina. Blízká příbuzná české Mochyně jedlé (Physalis alkekengi) - lidově Židovské třešni. Plody jsou narozdíl od té české žluté a kalich je papírově šedý. Proto se nehodí na dekoraci. Pozor: Nezralé plody, stejně jako zbytek rostliny jsou jedovaté!!! Chuť: Zralé bobule Mochyně peruánské jsou chuťově velice příjemné. Těžko s něčím srovnávat. Jsou lehce nakyslé a chuť se různě přelévá po jazyku.
Děkuji za odpověď, protože jsem ji dostala,tak nevím jestli se nechávají plody uschnout a z toho se berou semínka, nebo z čeho se získají semínka na další rok? A je lepší pěstovat ji v květináči nebo přímo na záhonku?