Coleus "rococo"
|
|
 |
 |
host - 230.216 (?) 15.1.2011 14:36
Jsem se dozvedela ze Coleus Rococo je smes hybridy Coleus blumei.
A pestuje se jako kazdy coleus ze seminek. K vykliceni potrebuje svetlo, tudiz seminka rozhodit na povrch zeminy a nezakryvat. Substrat by mel byt 21-24C a porad vlhky (jako na petunie, begonie, a vsechny tyto mala seminka)Mel by se zasadit doma spon 6-8 tudnu pred vysazenim ven, zalezi na tom kde bydlite, na severu klidne i 10 tydnu.
Pokud ho zasadite venku, musite holt cekat az se otepli puda a mozna i zalevat seminka 2x-3x dene aby nevyschly. A pokud mate kratkou sezonu, nestoji to za to, ja myslim. Pise se ze Coleus vydrzi 0C. Moje zkusenost je ze zmrzne i pri 4C. Impatiens a petuniim se nic nestane ale coleus zcerna.
Kdyz roste na sluci, trochu vybledne, ve stinu ma barevnejsi listy. Pestuji ruzne druhy asi 8 let, a je to jedna z mych nejoblibenejsich rostlin, hlavne kdyz se jich da hodne dohromady ; aspon 7-9 sazenicek. Vypadaj hezky i z blizka i z dalky.
Jak ale zacne kvest musi se kvet skoro denne ustipovat, neb pak roste do vysky a nevypada hezky. Puda by mela byt porad vlhka, ja ho musim zalevat skoro kazdy den. Kozicka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 210.193 (?), 14.1.2011 19:43, zobrazeno: 16500x
coleus - kopřivěnka "rococo". Před více lety jsem koupila tuto rostlinku a pěstovala jsem ji v truhlíku, byla moc hezká, rostla na sluníčku. Teprve letos se mi podařilo koupit její semínka a tak se chystám ji vysít. Nevím jestli se mi podaří vypěstovat ze semínek rostlinu, která bude odolná a schopná růstu venku na slunci. Kdo má s tím zkušenost? díky Veruna
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.193 (?), 14.1.2011 20:13
díky za povzbuzení a rychlou reakci. Myslíte že by se mohly kopřivy vysadit přímo i do půdy, myslím na zem. Já jsem ji pěstovala jen v truhlíku. díky Veruna
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kozicka - (34) - 230.216 (?), 14.1.2011 20:46
Coleus je kopriva a plevel? To jsem nevedela. Mne se velmi libi - a do stinu je vyborna neb prida hodne barvy -a nemusi se tolik zalevat-protoze nema rad sucho a omdli brzy. Zimu taky nevydrzi. Seminka coleus jsou jenom o neco vetsi nez petunie a nektere druhy rostou pomalu, je moje zkusenost. Jednoduche je na podzim udelat rizky a nechat vyklicit ve vode a pak ji pestovat doma jako kytku a tak je mnozit, pokud chcete jenom par rostlin do truhliku. A videla jsem je pestovane i jako pokojou rostlinu a podle meho nazory byly moc hezke a zajimave. Napr. cerny coleus (skoro cerny a ma kudrnate listy). K.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kozicka - (34) - 230.216 (?), 14.1.2011 22:39
Tak ja hledam a hledam rocco a rococo a nikde nemuzu najit. Kdy muzete seminka zasadit ven primo do pudy?. Ja to sice nikdy nezkousela naopak jsem zasazovala asi tak 8-10 tydnu pred vysazenim, neb potrebuje substrat okolo 20-22C aby vyklicil? Ted jsem se prave docetla ze Coleus je z rodu 'mata' a nevim, jestli 'mata' (mint) je taky kopriva. Zajimave. Treba mluvime o jine rostline?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.193 (?), 14.1.2011 22:53
ta odrůda rococo má daleko víc členité a kudrnaté listy než kopřiva, která se kdysi pěstovala v domácnostech. Já jsem ji kdysi dostala a pěstovala jsem ji venku v květináči na vyvýšeném sloupku a udělala převis a vypadala moc hezky. Jako rostlinku jsem ji nikde neviděla, tak jsem ráda, že jsem teď objevila její semena. Měla jsem kopřivu s rudě -zelenými listy a u ní jsem měla takovou rostlinku, které se říká snad "plesnivec", je to balkonovka, byla světle žlutozelená a tak kombinace vypadala hezky. Taky by mě zajímalo, jestli ten plesnivec má rád spíše slunko nebo stín a spíše vodu nebo sucho. Já ho měla na slunku, no a ten převis nebyl moc velký. Díky Veruna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.216 (?), 15.1.2011 14:36
Jsem se dozvedela ze Coleus Rococo je smes hybridy Coleus blumei.
A pestuje se jako kazdy coleus ze seminek. K vykliceni potrebuje svetlo, tudiz seminka rozhodit na povrch zeminy a nezakryvat. Substrat by mel byt 21-24C a porad vlhky (jako na petunie, begonie, a vsechny tyto mala seminka)Mel by se zasadit doma spon 6-8 tudnu pred vysazenim ven, zalezi na tom kde bydlite, na severu klidne i 10 tydnu.
Pokud ho zasadite venku, musite holt cekat az se otepli puda a mozna i zalevat seminka 2x-3x dene aby nevyschly. A pokud mate kratkou sezonu, nestoji to za to, ja myslim. Pise se ze Coleus vydrzi 0C. Moje zkusenost je ze zmrzne i pri 4C. Impatiens a petuniim se nic nestane ale coleus zcerna.
Kdyz roste na sluci, trochu vybledne, ve stinu ma barevnejsi listy. Pestuji ruzne druhy asi 8 let, a je to jedna z mych nejoblibenejsich rostlin, hlavne kdyz se jich da hodne dohromady ; aspon 7-9 sazenicek. Vypadaj hezky i z blizka i z dalky.
Jak ale zacne kvest musi se kvet skoro denne ustipovat, neb pak roste do vysky a nevypada hezky. Puda by mela byt porad vlhka, ja ho musim zalevat skoro kazdy den. Kozicka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |