Vyuzené maso černé a nahořklé



cumel - (1) - 59.69 (?) 
14.2.2015 15:55, zobrazeno: 20917x

Dobrý den, udil jsem poprvé v nové dřevěné udírně.Maso jsem měl 4 týdny naložené se solí a česnekem. Původně jsem chtěl udit 12 hodin, ale když po deseti hodinách mezi 60 až 80 stupni bylo maso napůl syrové musel jsem pokračovat druhý den. Maso se už první den jevilo dost černé s kůrčičkou a vůbec nevonělo spíš podivně nahořkle čpělo. Druhý den jsem maso dal na cca 2 hodiny do 80stupňové vody a potom zase na 4 hodiny udit. Maso je celkem vysušené a pachuť nezmizela.  Udírna je ze smrkových palubek 15mm silných rozměr 60x60 cm. Mezi udírnou a topeništěm je kouřovod průměr 150mm dlouhý 2 metry.

Děkuji za vaše rady

  
   
host - 176.91 (?), 14.2.2015 19:03

Tady - Zacoudene a nahorkle maso.

Je to podobné.2 metry 150mm trubka.Na co? Já mám metr a otvorem by prolezlo malé dítě.Podle toho topím.Po 10 hodinách 70 stupňů bylo maso napůl syrové? Proč na 2 hodiny do vody 80 stup.To je moc.No hlavně je to při dnešních cenách škoda.Nevěšte hlavu.Vylepšete technologii.Jak v nakládání, tak v uzení.

   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 16.2.2015 8:50

ale když po deseti hodinách mezi 60 až 80 stupni bylo maso napůl syrové musel jsem pokračovat druhý den...já udím vždycky dva dny.

dost černé s kůrčičkou a vůbec nevonělo spíš podivně nahořkle čpělo....to asi záleží na tom jak a čím topíte. Máte suché dřevo?  Jak topíte jste nepopsal, takže se nedá říct, co děláte špatně. Dal jste maso až do vyhřáté udírny při rozhořeném ustáleném ohni?

Druhý den jsem maso dal na cca 2 hodiny do 80stupňové vody...to je teda hovadina. Chcete mít dobré uzené?

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika