našel jsem v HN tuhle zajímavou a pravdivou citaci:
Staření jsme si zakázali
Poslední tip je pro ty, kdo mají rádi šťavnaté steaky. Ani s tím nejlepším hovězím z českého řeznictví se nedá jen tak udělat to, co každý z nás už někdy viděl v americkém filmu. Ukrojit z něj na několik prstů tlustý, rychle ho ogrilovat a rovnou šoupnout na talíř. Aby takový steak byl vůbec poživatelný, muselo by maso projít speciálním postupem, takzvaným stařením: "To je věc, kterou jsme sami sobě v Česku zakázali." Vpodstatě se jedná o maso řádně odleželé. Při teplotě jeden až dva stupně odpočívá až 72 dní. "Za tu dobu se z masa dostane štávička, kvůli které je tvrdé. Také se v něm lehce rozloží dlouhá vlákna masa."
Takže až konečně začne sezona grilování, zkuste na rošt hodit vedle krkovičky a kuřete i kousek hovězího. Samozřejmě stařeného, což v praxi znamená maso dovezené nejčastěji z Brazílie, Uruguaye, Argentiny, USA nebo z Irska. "Bude to stát za to," doporučuje Václav Frič.