Výběr masa na steak
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 58.92 (?), 16.5.2012 20:02, zobrazeno: 23415x
dovolím si sem dát odkaz na jeden zásadní díl Černých ovcí, je to o kvalitě masa na steaky v českých obchodech...
pochopíte tu tragédii... uvidíte jak si z nás v obchodech dělají tak akorát srandu...
když už maso na steak, tak jedině vyzrálé a tím pádem dovoz, tj. Makro event. přes léto nějaká řeznictví kde se na to specializují
v Čechách se býček zabije a za 5 dní ho máte v obchodě! v Jižní Americe se býček zabije a pak min. 3-4 týdny ZRAJE cestou do Evropy při specifických podmínkách
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.145 (?), 16.5.2012 20:09
Na to je dobré mít známého řezníka (ale není to nutné). Stačí si někde v masně objednat čerstvý roštěnec (nejlíp celý) a poprosit řezníka, jestli by ho mohl nechat viset v chladírně alespoň 10 dní, pokud možno o něco déle, ale už za 10 dní je to poznat... a je to...
|
|
|
|
|
|
|
host - 169.89 (?), 16.5.2012 20:12
Promiňte mi upřímnost, ale o jakou tragédii jde? Co si koupíte, je vaše věc, pokud chodí hospodyňky nakupovat k Zemanovi do Penny- tak s prominutím ať jedí v rodině šunt, hlavně že je to levné a je toho hodně.. Vždyť je každého svobodná volba, co koupí. A kdo na to nemá? Dělá bramboráky na pánvi.. Taky nejezdím v Maybychu.
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 58.92 (?), 16.5.2012 21:37
tragédie je v tom, že to nevyzrálé tuhé maso se v těch obchodech často jmenuje MASO NA STEAK
i u toho Zemana stojí roštěná kolem 300 korun a prodají vám ji jako supr maso na minutku... přitom je to lež...
ad chladírny u řezníka: dneska v 90% řezník nemá šanci vidět maso jako dřív a nedejbože ho bourat! byla na to anketa v novinách, do 9 z 10 řeznictví se vozí maso nabourané a zavakuované, je to české hovězí jež se bourá a vakuuje v POLSKU a sem pak vozí na krámy
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.145 (?), 16.5.2012 22:44
No je fakt, že pocházím z řeznické rodiny a o známého řezníka nemám nouzi. Ještě je hodně řezníků, kteří si porážejí dobytek sami... ale v čechách jich už moc není, lepší je to na moravě...
Velice slušné maso je skutečně v Makru, ale každý si nemůže dovolit dát za maso 600 Kč za kg... myslím slušné maso na vynikající steak... To, co je v supermarketech, není na steaky... Nejvíc mi nazvedává žluč naložené maso v kořeních a různých oranžových srač... ách... To je děs a není to k jídlu..
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 58.92 (?), 16.5.2012 22:56
v Makru je skoro pokaždý v akci nějaký druh roštěný z J. A., to pak stojí kolem 420-430 korun, to je solidní cena
samozřejmě mít řezníka je supr, ale musí mít taky kontakt na mladé býčky a pak to maso skutečně nechat vyvěsit a vyzrát několik týdnů
jednou mi v řeznictví na dotaz ohledně vyzrálého masa řekli: no, jestli chcete, tak si to maso teď kupte a já vám ho tady nechám týden schované "řezník" ani netušil co to nějaké zrání masa je...
Zrání masa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 103.192 (?), 17.5.2012 21:03
našel jsem v HN tuhle zajímavou a pravdivou citaci:
Staření jsme si zakázali
Poslední tip je pro ty, kdo mají rádi šťavnaté steaky. Ani s tím nejlepším hovězím z českého řeznictví se nedá jen tak udělat to, co každý z nás už někdy viděl v americkém filmu. Ukrojit z něj na několik prstů tlustý, rychle ho ogrilovat a rovnou šoupnout na talíř. Aby takový steak byl vůbec poživatelný, muselo by maso projít speciálním postupem, takzvaným stařením: "To je věc, kterou jsme sami sobě v Česku zakázali." Vpodstatě se jedná o maso řádně odleželé. Při teplotě jeden až dva stupně odpočívá až 72 dní. "Za tu dobu se z masa dostane štávička, kvůli které je tvrdé. Také se v něm lehce rozloží dlouhá vlákna masa."
Takže až konečně začne sezona grilování, zkuste na rošt hodit vedle krkovičky a kuřete i kousek hovězího. Samozřejmě stařeného, což v praxi znamená maso dovezené nejčastěji z Brazílie, Uruguaye, Argentiny, USA nebo z Irska. "Bude to stát za to," doporučuje Václav Frič.
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?), 18.5.2012 20:22
dneska jsem si byl vyzvednout Rib Eye steak, byl před pár dny na jednom slevovém portálu za super cenu, samozřejmě Jižní Amerika
přikládám fotky, maso ve vakuu, něco přes 700 gramů; udělal jsem z toho jen DVA vysoké steaky, po minutě a půl z každé strany a pak v troubě na 200 stupňů na 8-10 minut
neskutečná dobrota... fakt nářez... absolutně křehké maso i takhle vysoký steak!!! samozřejmě medium
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|