Vodní udírna



host - 144.238 (?)
19.1.2010 16:14

To co jsi popsal je grilování masa udí se maximálne do 80°C a jen na závěr uzení tzv.vypalivání uz výrobků.Přečti si něco o uzení masa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 57.89 (?), 2.1.2010 21:51, zobrazeno: 19096x

Mám po domácku vyrobenou vodní udírnu a udil jsem jak vepř.maso tak ryby. Topil jsem dř. briketami a navrch dával kousek dubové třísky. Vepř.maso bylo naložené týden a doba uzení 4hodiny pří teplotě 150 stupňů. Ryba tak 6 hodin naložená a vyuzená za necelé 2hodiny při stejné teplotě. Je to jiný způsob uzení, tak bych se rád podělil o více Vašich zkušeností.

GoTo

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 3.1.2010 8:45

 Je to jiný způsob uzení, je ovšem otázka, jestli se tomu ještě dá říkat uzení.  Grilování ve vodním grilu (bylo o něm na fóru podrobně diskutováno) pracuje zřejmě na podobném principu a chuť masa je uzenému taky podobná. 
   Řekl bych, že kusy vepřového masa obvyklé velikosti kolem 1 kg po týdnu naložení nebudou kompletně prosolené (nepoužijete-li nástřik)
   Co se týče délky "uzení". Vložíte-li maso do horkovzdušné trouby na 150 st, budě měkké asi dřív než za 4 hodiny vepřové a za 2 hodiny ryba, i bez efektu páry.

   
host - 144.238 (?), 19.1.2010 16:14

To co jsi popsal je grilování masa udí se maximálne do 80°C a jen na závěr uzení tzv.vypalivání uz výrobků.Přečti si něco o uzení masa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika