Vodní gril
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?) 2.9.2008 11:53
Mno, vysušená, přesolená krkovice je fujtajbl, ale dobře naložené maso, šťavnatý steak, nebo drůběž, vepřová žebra, zelenina, nebo i Pizza (ale koneckonců i ta krkovice) udělaná v Cadacu vždy sklidí potlesk na otevřené scéně.
Kvalita připravovaného masa koreluje s kuchařskými dovednostmi grilujícího, nikoli s grilováním jako takovým. Příkrý odsudek tohoto druhu přípravy masa není příliš uvážený.
"Žádný gril- dobrý gril" je stejně pravdivé prohlášení, jako "źadná trouba, dobrá trouba" , protože jsem v ní při prvních pokusech spálil bábovku a vysušil kachnu....
Příprava v alobalu je samozřejmě možná a pro některé druhy mas i optimální, není však vše objímající. Seatnuv hrnec je krásná věc , která jistě udělá jednorázově radost dětem i dospělým, ale pokud čekám větší společnost a chci všechny dobře a včas zasytit, pak dám při zahradní oslavě vždy přednost kotlovému grilu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.2 (?), 1.9.2008 23:23
Danielo,
fotografie a popis najdeš v článku:
1.8.2008 - Vybíráme gril s Filipem a Ondřejem. Hitem je vodní pára, iDNES.cz
který je na kartě "Vyšlo" (ouško nahoře na této stránce, vedle "Diskusní fórum")
Také bych uvítal více praktických zkušeností od majitelů. JL
|
|
|
|
|
|
|
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář (303) - 124.22 (?), 2.9.2008 0:11
Žádný gril - dobrý gril.
Maso lze opéct zabalené do alobalu v popelu z ohně a pak jen lehce osmahnout na prutu z lísky.
Masově rozšířenému grilování jsem jednoduše nepřišel na chuť. Nebaví mě maso připravovat, opékat ani s mnoha řečmi servírovat, natož chválit vysušený přesolený kousek krkovice servírovaný příbuzným, který čeká na pochvalu.
Za týden s manželkou a dcerkou vyzkoušíme, jestli si z dětství správně pamatuju stavbu Setonova hrnce
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 85.27 (?), 2.9.2008 11:26
Nu, je asi rozdíl péci maso na čundru a doma pod pergolou. Jestli si doma na dvorku někdo zakope do země Setonův hrnec, nevím.
Přesolený vysušený kus krkovice, to není chyba grilování, nýbrž kuchaře.
Jinak jsem neodolal a vodní gril jsem zakoupil. Žádná bomba to není, ale grilování (či uzenopečení) je v něm překvapivě rychlé, snadné a výsledek velmi slušný. Netřeba se dopředu roztápět s uhlím, zase je potřeba mít trochu dřeva. Taky lépe vypadá než většina čínských grilů. Odpovídá tomu i cena. Ocěnili by tento gril zejména lidé nemající udírnu. Do jisté míry ji totiž vodní gril dokáže nahradit.
Otázka kůrky na mase není dle mého podstatná. Při grilování na uhlí i na kameni bývá dobře připravené maso voňavé, křehké, šťavnaté. Ani tady mi ale nekřupe.
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 2.9.2008 11:53
Mno, vysušená, přesolená krkovice je fujtajbl, ale dobře naložené maso, šťavnatý steak, nebo drůběž, vepřová žebra, zelenina, nebo i Pizza (ale koneckonců i ta krkovice) udělaná v Cadacu vždy sklidí potlesk na otevřené scéně.
Kvalita připravovaného masa koreluje s kuchařskými dovednostmi grilujícího, nikoli s grilováním jako takovým. Příkrý odsudek tohoto druhu přípravy masa není příliš uvážený.
"Žádný gril- dobrý gril" je stejně pravdivé prohlášení, jako "źadná trouba, dobrá trouba" , protože jsem v ní při prvních pokusech spálil bábovku a vysušil kachnu....
Příprava v alobalu je samozřejmě možná a pro některé druhy mas i optimální, není však vše objímající. Seatnuv hrnec je krásná věc , která jistě udělá jednorázově radost dětem i dospělým, ale pokud čekám větší společnost a chci všechny dobře a včas zasytit, pak dám při zahradní oslavě vždy přednost kotlovému grilu.
|
|
|
|
|
|
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 2.9.2008 13:08
Co člověk, to názor, dále jedni umí, druzí nikoli tak od koho si nechat radit?Pokud někdo hledá zázraky, aniž by se o ně sám zasloužil, bude vždy zklamán, nic se samo neudělá.Každou věc je nejdříve nutno pochopit, abychom ji dokázali obsluhovat a měli z ní očekávaný užitek.Pokud máte trpělivost expedimentovat, trochu kuchařské fantazie a zdravý hlad, jděte do toho, nebudete litovat.O tom jaké jsou z grilu pokrmy, diskutujte až nad výsledkem, dobrou chuť!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.237 (?), 12.11.2008 17:50
Mám vodní gryl 2roky a je dobrý vodní lazen uržuje maso štavnate jemne a udela i kurčičku když date troch dreva tak to ovoní jako jemně uzené k uzení sýru v silonove punčoše musite davat pozor aby jste neměli velke teplo stačí 60-80stupnu jinač vyteče stačí 1apul az2 hodiny
|
|
|
|
|
|
|
Dragonfly - (3) - 50.50 (?), 16.12.2009 13:46
jaka je hmotnost tohoto nerezoveho grilu ceske firmy? Ptam se kvuli narokum na manipulaci a prenaseni. Da se gril nejak rozlozit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|