Uzení Zadní Hovězí



host - 176.115 (?)
4.2.2019 18:37

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

hovězí šunka
hovězí šunka
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 107.57 (?), 3.11.2018 10:57, zobrazeno: 25085x
Udil tady někdo, nebo pravidelně udí zadní Hovězí? Chtěl bych to před Vánoci vyzkoušet. Zajímali by mě poznatky, jestli kořenit, jak nakládat atd.. Díky.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 3.11.2018 17:45

Hovězí jsem neudil a ani to nehodlám zkoušet. Ne nadarmo se považuje za nejlepší maso k uzení bůček, žebra, koleno, a krkovice. I vepřová kotleta mi přijde po vyuzení dost suchá. Co teprve hovězí, nota bene zadní.  Krávu chová málokdo, aby měl masa, že neví, co s ním. Při ceně hovězího bych hledal spíš receptury na steaky, ptáčky, svíčkovou, tatarák. 

   
host - 45.223 (?), 17.11.2018 22:35

Dobrý den, hovězí jsem udil je velice dobré, ale taky drahé.nakládal jsem ho stejně s ostatním masem, kamarádi se mi smáli, ale když jsem jim donesl do hospody ochutnat, tak to hovězí bylo první pryč a ptali se jak jsem ho nakládal, jak dlouho udil.

      
host - 5.9 (?), 20.11.2018 9:57
Při jaké teplotě jste ho udil? A co za Hovězinu jste použil? Děkuji.
      
host - 176.115 (?), 4.2.2019 18:31

Hovězí udím již několik let a je to absolutní pecka, chuťově nesrovnatelná s vepřovým. Udím hovězí falešnou svíčkovou, hovězí zadní, také vyrábím hovězí šunku. Například hovězí zadní nejprve nasolím mořskou solí a obalím v pepři 4 barev, 10 dní nechám v ledničce, denně otáčím a slévám vodu. Poté nechám půl dne oschnout v pokojové teplotě a udím bukem 7 hodin při teplotě 50 stupňů. Po vyuzení maso musí ještě 14 dní zrát ve visu v chladu a temnu (ne v lednici). Poté je připraveno ke konzumaci. Výsledek je famózní. Falešnou síčkovou zase nakládám do česneku a soli na 4 dny, poté na 3 týdny do přepvařeného láku. Poté z láku maso vyjmu, obalím v bylinkách (tymián, rozmarýn), nechám oschnout a udím na 50-60 stupních 7-10 hodin. Po vyuzení opět nechat alespoň týden dozrát v chladu. Je třeba říci, že uzené hovězí má úžasnou plnou chuť, musí se krájet na velmi tenké plátky. Proto doporučuji koupit profi nářezák, nebo si nechat maso nakrájet u známého v prodejně. Výsledek ale skutečně stojí za to. Naopak hovězí šunka se neudí, ale nakládá, dusí a nakonec peče. Výsledkem je křehoučká hovězí čunka s krásnou kresbou masa. Právě v tuto chvíli mám naloženo 10 kg hovězí roštěné. Uzení zdar, open.now@email.cz

hovězí v pepři 4 barev
hovězí v pepři 4 barev
         
host - 176.115 (?), 4.2.2019 18:36

bohužel mi nejde vloýit více obrázků najednou, takže připojuji foto falešné hovězí svíčkové...

hovězí falešná svíčková
hovězí falešná svíčková
            
host - 176.115 (?), 4.2.2019 18:37

a konečně hovězí šunka. Jakmile za 3 týdny vyudím roštěnou, mohu v případě zájmu vyvěsit fotky. open.now@email.cz

hovězí šunka
hovězí šunka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika