Uzení salámů a jiných masných výrobků
|
|
 |
 |
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?) 28.9.2011 22:16
hotový výrobek už moc neproudíte, je uzavřený.trochu ho ovoníte, ale zázrak už nečekejte, zkoušel jsem to s klobáskama a fakticky na nich nic extra nebylo, udil jsem je 4 hodiny a kromě povrchu očouzeného, uvnitř jen teplé, ale né víc vyuzené.Ale zkuste třeba točený salám nebo kus masa, koleno,na regulaci přijdete rychle a trocha masa nebo to koleno vás nezrujnuje.Z počátku to můžete rozfofrovat na 90 a pak na těch 70 a jestli vám teplota bude trochu skákat, to nevadí, budete udit trochu déle nebo tu bude suchší, ale fakt hotové výrobky už moc nevylepšíte
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 40.193 (?), 27.9.2011 22:44, zobrazeno: 26239x
Dobrý den, postavil jsem si udírnu a na začátek než se naučím pořádně regulovat a ovládat kouř, teplotu a plamen v topeništi, tak bych chtěl začít něčím lehčím. Na začátek bych se chtěl zeptat, jak třeba udit salám koupený v obchodě, který je nejvíce vhodný na uzení (Vysočina, Lovecký salám apod.) popřípadě na kolik stupňů a jak dlouho popřípadě udit. Prosím o rady, za každou předem moc děkuji s pozdravem začátečník Míra
|
|
 |
|
 |
 |
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?), 28.9.2011 22:16
hotový výrobek už moc neproudíte, je uzavřený.trochu ho ovoníte, ale zázrak už nečekejte, zkoušel jsem to s klobáskama a fakticky na nich nic extra nebylo, udil jsem je 4 hodiny a kromě povrchu očouzeného, uvnitř jen teplé, ale né víc vyuzené.Ale zkuste třeba točený salám nebo kus masa, koleno,na regulaci přijdete rychle a trocha masa nebo to koleno vás nezrujnuje.Z počátku to můžete rozfofrovat na 90 a pak na těch 70 a jestli vám teplota bude trochu skákat, to nevadí, budete udit trochu déle nebo tu bude suchší, ale fakt hotové výrobky už moc nevylepšíte
|
|
 |
|
 |
 |
|
yirka - (21) - 176.101 (?), 29.9.2011 7:30
jsem na tom asi jako Vy, také jsem dostavěl , zkouším a učím se, Na maso si zatím netroufám a tak jsem nakoupil v Makru pár salámů, několik typů, nejvíce se mi osvědčil Selský a Vysočina, topím na 60 a nechal jsem cca 8 hodin, výsledek byl překvapivě dobrý, moc chutné byly i uzeniny Kostelecké, libové párky byly po 3 hodinách chutově luxusní a jen se po nich zaprášilo, jo douzenej libovější bůček byl výborný
hodně úspěchů yirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 126.11 (?), 29.9.2011 18:39
Děkuji určitě to vyzkouším a dám vědět jak se mi dařilo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 65.50 (?), 29.9.2011 22:43
Na maso si zatím netroufám a tak jsem nakoupil v Makru pár salámů...
Myslím, že se bojíte zbytečně. Uzením hotových salámů se vyrábět klobásy, ani udit maso nenaučíte. Udírnu nemuséíte napoprvé masem zaplnit. stačí zkoušet vyudit 2-3 kousky různě dlouhou dobu, některé rozehřát ve vodě déle, jiné třeba vůbec. Když se něco nepovede, budete tratit pár desetikorun. Samozřejmě můžete vedle masa pověsit i špekáček či kus točeňáku.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|