Uzení masa



host - 212.188 (?)
5.3.2019 10:48

Mě česnek zklamal. Dával jsem 20g na kilo masa. Při vytahování z láku to nádherně vonělo, při prohřívání masa v horké vodě také, ale v udírně už to bylo cítit jenom česnekem. Maso bylo do zlatova vyuzené na štěpce z buku a olše, přesto byl na povrchu štiplavý ocásek, který jsem částečně odstranil omytím masa.

 Další várka bude bez česneku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

               
host - 9.135 (?), 28.3.2018 13:06

Kdosi mi poradil nakládat bez česneku. Váhal jsem, myslel jsem, že bez česneku to nebude ono. Přesto jsem to zkusil. Naloženo kombinovaně necelé tři týdny, lák 6%. Výsledek je velmi dobrý, řekl bych výtečný. Takže česnek tam být nemusí.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 28.3.2018 13:38

Samozřejmě. Uzené bez česneku je stejně dobré jako s česnekem. Je to jen o tom, co komu víc chutná. V Čechách se udí víc bez česneku, na Moravě s česnekem (podle příručky Uzení masa).

                     
host - 9.135 (?), 28.3.2018 14:35

A právě na tom je pikantní to, že mi to poradil Moravák...

                     
host - 212.188 (?), 5.3.2019 10:48

Mě česnek zklamal. Dával jsem 20g na kilo masa. Při vytahování z láku to nádherně vonělo, při prohřívání masa v horké vodě také, ale v udírně už to bylo cítit jenom česnekem. Maso bylo do zlatova vyuzené na štěpce z buku a olše, přesto byl na povrchu štiplavý ocásek, který jsem částečně odstranil omytím masa.

 Další várka bude bez česneku.

                     
host - 183.41 (?), 5.3.2019 13:47

Myslíte že štiplavý ocásek byl od česneku?

Další várka bude bez česneku, co když bude štiplavý ocásek také.

Udím maso s česnekem i bez něj a problémy nemám.Dávám 20-30g česneku na kilo masa.Podle mého názoru to není česnekem.

Dříve jsem udil na buku s olší a maso mělo také trochu štiplavou chut'.Může to být právě tou olší.Je to má zkušenost.Já už používám jen buk, maso krásně voní a není štiplavé.

rpstylle@seznam.cz

                     
host - 212.167 (?), 6.3.2019 16:11

Myslím že to bude česnekem. Sám bych na to asi nepřišel, ale probíral jsem to se starým řezníkem a ten mi jasně řekl je to česnekem. Mohu cvičně vyzkoušet jenom ten buk a potom olši a budu moudřejší. smiley

   
radek.liberec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 30.200 (?), 9.5.2018 9:32

já bych řekl že to máš uř přesušené po 12 hodinách

      
host - 183.41 (?), 11.8.2019 14:49

Zdravím, posílám foto sobotního uzení.Maso ve středu navečer nastříknuté 24% solným roztokem.Uzení trvalo 11 hodin při teplotě 60-70C.


         
Ozzák - (8) - 213.204 (?), 17.11.2019 11:50

Také se pochlubím včerejším výtvorem. Moc mi toho nezůstalo po náletu rodinných příslušníků.


            
host - 27.216 (?), 19.11.2019 10:49

Chtěl bych se zeptat jaká je ideální velikost(hmotnost) šrutek masa k uzení?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika