Myslim že každý z nás čo tu diskutujeme robime klobasky pre seba, rodinu a priateľov preto, že nás to baví, že nám naše výrobky chutia, lebo vieme čo do nich dávame, preto že nás teší dobrý a chutný výsledok nášho úsilia a možno mnohý z nás zachovávame určitú krásnu rodinnú tradíciu. Preto si tú trpezlivosť nájdite a doprajte si ju. Veď napr také pomalé údenie je aj relax... teda aspon pre mňa.. nejak to patrí ku koloritu týchto dní v roku... Všetky postupy, ktorých sa držím majú desiatky rokov. Mnoho vecí " vychytal " môj otec, potom sme dlhý čas spolu robili klobásky a ladili postupy, no a teraz som už na to žiaľ sám... Mojim snom a ďaľším cieľom, je naučiť sa resp nájsť super recept na výborné klobásky z diviny a tiež aspoň vyskúšať vyrobiť klobásky z baraninou príp hovädzinou... Jednoznačne uprednostňujem staré, klasické, osvedčené receptúry. Neviem zabudnuť na klobasky z divinou od môjho stareho otca, vychýreného poľovníka. Žial receptura sa nezachovala.. Každý máme svoj sen
RS