Já mám variantu druhou, protože ji mám už skoro 20 let - je to obyčejná lékařská Janettova stříkačka s punkční jehlou. V té době se ještě nastřikovací soupravy neprodávaly. Předpokládám, že varianta přímo určená na maso bude lepší, ale mně ta žanetka zatím stačí.
Pro pána, který nemá jasno v procentech - lák, kterým se zalévá maso má 10x nižší koncentraci, než ten, kterým se nastřikuje.
Když srovnám obě masa, tak jistý rozdíl tam je. Při měsíčním naložení v láku je maso měkší a zcela pravidelně probarvené. U nástřiku nelze zaručit rovnoměrné prosolení, proto se hodí (i když nutné to není) nechat nastříknuté maso 2-3 dny odstát, aby se sůl rozprostřela rovnoměrně. V zimě proto nakládám, v létě - nemám tak chladnou místnost, kde by mohlo maso tak dlouho ležet - nastřikuju. Nastřikování bůčků je problém, prfotože do tuhého tuku jde lák blbě.