A když mám topeniště přímo pod masem a udělám tam fácht hustej fajer, tak mám udírnu vyhřátou do hodiny a pak si tam každejch 15-20 min musím zaskočit přihodit polínko. Vůbec nevadí, když už jsou tam jen žhavé uhlíky.Hodím polínko a za chvilku je v plamenech Ty akumulační cihly a zdivo stejně drží teplo celej den.
Zdravim. Kamarad ma zdenou udirnu zabudovanou z boku do baraku. Den preden ji cely den vypaluje. Ze dvirek se to rosi jak svina. Potom ji vyvetra a a dalsi den odpoledne zatopi, vecer nafedruje maso a rano to je jak z pohadky. Takze z praxe zdenou vysusovat opravdu dlouho. Ja mam drevenou, vysusuji ji hodku a pul preden (28 mm palubky) na 100 - 120°C a naprosto v pohode. Topeniste zelezne, kourovod 1m pr.150mm
ahoj měl jsem podobný problem.3,5m dlouhy kouřovod a dost zvedly nahoru maso bylo jak gumak černe ted mam 2m kouřovod a rouru skoro vodorovně a maso je zlate nevím co je dehet.udím oloupanym bukem
Z buku se kůra odstran'ovat nemusí.Dříve jsem to také dělal.Nevidím rozdíl v buku s kůrou a bez ní.Kůra je tak slabá, že při uzení nevadí.Je to na Vás jestli kůru odstaníte nebo ne.rpstylle@seznam.cz
Zdar jak sviňa. Udírnu mám zděnou a topím přímo pod ní. Má betonové dno a v něm díru na komínouvou rouru kterou jsem odstranil protože to furt dechtovalo. Měl sem dříve topeniště 1,5 metru vzdálené. Uvnitř mám na té díře po stranách položený dvě cihly z akumulačních kamen a na nich zase dvě cihly na plocho aby nešel plamen na maso. Bůček nechám dva až 3 dny ležet v normální soli pak ho hodím do vařící vody na 5 minut aby se nacucnul a šup ho na háky. 6-8 hodin a maso je jak z žurnálu. Voní celá Ulica.