1. Nevidím důvod, proč vytahovat maso den před uzením. Taktéž umývání v horké vodě den před uzením vidím jako zbytečné. Naopak prohřátí masa horkou vodou těsně před vložením do uzáku je užitečné. Někteří maso prohřívají v samotném láku a taky si to pochvalují.
2. Ano, souhlasím. Délka vyhřívání uzáku záleží na materiálu udírny (zděná déle, dřevěná méně)
3. Odkůrováním se nic nepokazí, ale až tak velmi důležité to není. U bukového dřeva tenká kůra nevadí.
4. Lze souhlasit, i když teplotních režimů existuje víc. Od 20 až po 100 st.
5. Praganda není nezbytná. Já používám 1/4 až 1/3 veškeré soli. Udit se dá i bez pragandy
6. Souhlasím, při jiných teplotních režimech jsou ale časy jiné
7. Nezkoušel jsem kovové udírny, ale existují a majitelé si je pochvalují.
8. Diskutabilní. Existují udírny s ohněm pod masem i s několikametrovým kouřovodem.
První uzení 1978