udírna



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?)
4.2.2012 15:09

Topím polínkama o maximální váze tak jedno kilo. Spíše na lehký oheň, než kouř, tak abych udržel požadovanou teplotu. Tah reguluji přes přívod vzduchu hoření (dvířka) a přes komínovou klapu. Komínová klapa je kromě poslední části uzení celou dobu otevřená.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 4.2.2012 12:41

Pokud jsou prkna očouzená kouřem z udírny, tak to vadit určitě nebude. Já mám délku kouřovodu u zděné udírny sotva 70 cm, jiní mají zase délku i 4m. Je to různé, vyudit se dá dobře v každé udírně, stejně jako se dá v každé udírně maso pokazit.

                     
host - 164.4 (?), 4.2.2012 13:07

a udíš klasickýma polenama nebo menším dřevem a jakou máš regulaci tahu?dík

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 4.2.2012 15:09

Topím polínkama o maximální váze tak jedno kilo. Spíše na lehký oheň, než kouř, tak abych udržel požadovanou teplotu. Tah reguluji přes přívod vzduchu hoření (dvířka) a přes komínovou klapu. Komínová klapa je kromě poslední části uzení celou dobu otevřená.

         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 25.1.2012 10:19

zdravím, palubky bych dal v jedno a je jedno, jak jsou hrubé, když je rozdíl milimetrový, předem se zatápí a nahřívá udírna před vložením masa, délka kouřovodu bych volil minimálně metr a půl, je tady hodně popisů a záleží, jak se topí, jaký bude tah, jestli bude kouřodod v zemi atd.vše záleží, jak se naučíte s udírnou pracovat, nahřát a pak jen přihazovat polínka na udržení ohně nebo fofrovat několik hodin, protože všude utíká teplo a udírna má průvan... kouřovod bych volil cca 15 cm až 20 cm.Pro lepší popis by bylo lepší uvést v jakém terénu nebo nad zemí chcete stavět..pro inspiraci posílám odkaz, je tam spousta udíren i s plánkama.

         
host - 89.60 (?), 4.2.2012 7:51

Zdravím všechny, toto je moje nerezová dvoupláštová udírna.Před uzením prohřeji pak držím teplotu jak potřebuji a výsledky se vždy dostaví.Základ je dobře naložené maso a správné dřevo.coolenlightened


            
host - 39.148 (?), 7.2.2012 13:22

Zdravim toto je muj vytvor, jeste neni dokoncen pocasi tomu nepreje.


               
m@rten - (40) - 140.21 (?), 7.2.2012 16:40
Tak tadleta je moje malá, dřevěná, ručně s láskou dělaná, dvouplášťová udírnička :). Mám ji na pomalé uzení slaniny na halušky, neboť taková se nikde nedá sehnat.



                  
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 7.2.2012 18:35

Moc pěkné, jen co je pravda. Zlaté české ručičky.

                  
host - 164.4 (?), 7.2.2012 23:54

pěkná, účelná a hlavně ta láska, to pak šmakuje...yes,tam se dá udit všechno, ne jen slanina, ale kolínko, klobásky... mňam

                  
host - 152.137 (?), 8.2.2012 7:55

Na obr č.2 máte relativně malý zdroj kouře pro uzení. Jak jej máte provedený?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika