Tlačenka k uzení je naplněná prakticky bez "polévky" a po naplnění se na ni dá deska, která se zatíží, aby se zbytek vytlačil. Já mám rád naši domácí tlačenku, a ten rosol mi z ní chutná nejvíce. To v té uzené tlačence není. Také mě připadá uzená tlačenka trochu těžší do žaludku.
Tak to je dotaz, tedy... To jsem tady nečekal. Třeba se k tomu odborně vyjádří filozofové místního fóra, protože jestli projde kouř přes igelit - to vyžaduje rozvahu a hlubokou úvahu.
Za mě, já bych tu tlačenku zkusil vyudit v PET flašce...
To, že to neznáte neznamená, že to je blbost. Manželka je slovenka a tam jsem to poznal. Při zabíjačce a tlačenka plní do žaludku a močového měchýře. Uzená tlačenka tam je běžná věc, dá se někdy koupit i v obchodě. Můj syn ani jinou nejí. Je trochu jnak kořeněná- je s paprikou a dá se na ni rychle zvyknout.
Tlačenka k uzení je naplněná prakticky bez "polévky" a po naplnění se na ni dá deska, která se zatíží, aby se zbytek vytlačil. Já mám rád naši domácí tlačenku, a ten rosol mi z ní chutná nejvíce. To v té uzené tlačence není. Také mě připadá uzená tlačenka trochu těžší do žaludku.
No právě, ale podle našich slovenských bratrů to tlačenka je. Mě to spíše dle popisu připomíná kořeněnou šunku, ale budiž...
Třeba se tady budou ještě udit i jitrnice :)