Tlačenka z králíka
|
|
|
|
host - 182.242 (?) 26.1.2013 18:52
Dobrý večer, tak jem uvařil vynikající tláču. Dal jsem papinovat předek králíka, kousek bůčku a zeleninový bujon. Do papiňáku jsem mimo jiné vložil nerezový košíček s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a jalovcem, každý ať si nasype podle chuti. Papinoval jsem hodinu, maso jsem nakrájel na kostky, do polévky jsem dal lžíci octa, půl lžičky drceného pepře, lžíci soli,4 lžičky majoránky a rozbil jsem půl palice většího česneku, ale může být i více dle chuti. Dál jsem rozmíchal a přilil 0,5l želatiny, protože jsem u řezníka nesehnal vepřové kůže na pojivo, ale prakticky želatina nemá vliv na chuť. Směs klasicky promíchám a rozleji do tlačenkových sáčků. Dále pak pravidelně otáčím, dám do lednice a za půlden se tlačenka nechá jíst. Roman
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 13.1.2013 23:27, zobrazeno: 23361x
Dobrý večer. Napíšete mi osvědčený recept na domácí tlačenku z králíka? Děkuji. Roman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 18.1.2013 1:41
Dobrý večer. Tlačenku z králíka jsem jedl o Silvestru od kamarádova otce. Byla vynikající. Škoda ho není, protože bych chtěl sdělat starou samici, která by měla přejít papiňákem, tak jí chci dát do tlačenky. Upřímně, králíků máme hodně, tak to neřeším. Vím, že se dělá podobně, jako vepřová. Jeden zajímavý recept na králičí tlačenku jsem našel na netu. Chtěl jsem mít více receptů pro srovnání. Popř. bych zkusil aspik, paštiku, nebo něco ke svačině. Uvítám nějaký dobrý nápad. Děkuji Roman.
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.252 (?), 26.1.2013 10:24
otec dělá sulc, koleno a radky, česnek a koření jako pepř, sůl,majoránka, do takové polévky obere uvařeného králíka, vše nakrájí na kostičky nebo natrhá a dává do plastových střev na tlačenku nebo do mísy, ale v té to nejde otáčet jako ve vacích, když to tuhne, tak pootočit, aby mastnota nebyla nahoře a maso dole, někdy se nechává uvařit i mrkev a dělá to pěknou mozaiku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 26.1.2013 18:52
Dobrý večer, tak jem uvařil vynikající tláču. Dal jsem papinovat předek králíka, kousek bůčku a zeleninový bujon. Do papiňáku jsem mimo jiné vložil nerezový košíček s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a jalovcem, každý ať si nasype podle chuti. Papinoval jsem hodinu, maso jsem nakrájel na kostky, do polévky jsem dal lžíci octa, půl lžičky drceného pepře, lžíci soli,4 lžičky majoránky a rozbil jsem půl palice většího česneku, ale může být i více dle chuti. Dál jsem rozmíchal a přilil 0,5l želatiny, protože jsem u řezníka nesehnal vepřové kůže na pojivo, ale prakticky želatina nemá vliv na chuť. Směs klasicky promíchám a rozleji do tlačenkových sáčků. Dále pak pravidelně otáčím, dám do lednice a za půlden se tlačenka nechá jíst. Roman
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|