Sůl v naloženém mase na uzení
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.41 (?) 1.3.2019 9:04
Zdravím, také udím venku.Nevím co to je když nevyjde počasí.Udit se dá za jakéhokoliv počasí.Pokud nechci udit ve velkém mrazu tak maso nebudu nastřikovat.Když Vám počasí nevyjde a maso již máte nastříknuté tak ho zalejte lákem.Pokud budete čekat měsíc než opadne mráz tak maso nemusíte nastřikovat ale rovnou ho naložte kombinovaně.
rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
siemens - (43) - 75.5 (?), 1.2.2021 21:36
Preco nemoze maso namoknut? Topim v kotline z boku a absolutne v tom nie je problem. Pri klobasach je to dokonca ziaduce aby crevo neprischlo hned. Drevo len tvrde a vysledny produkt je vonavy bez pachute
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.135 (?), 1.3.2019 19:38
Pan Vysloužil poradil dobře, vaší reakci moc nerozumím. Prostě se mi nechce čochtat k udírně v dešti. Doposavad jsem nakládal kombinovaně, ale pořád se tetelil, aby teplota ve sklepě nestoupla moc vysoko. Maso ovšem bylo v láku a bylo relativně jedno, kdy se vyudí. Proto chci zkusit nástřik. Zdá se to být pohodlnější. Nevím co je na dotazu jak prodloužit naložení nastříknutého masa k nepochopení.
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 2.3.2019 7:41
Pořádnou jehlu, otvory z boku, obsah alespoň 30cl.Do každého kila dam 3 a něco.Necham 3-4 dny ve 2-4 stupně. Takový prostor si musím najít. Mimo zimu je to jen ledníce.Lak 24%.mnozstvi do 7-8 kg masa.
Udit mužů za každého počasí, ale výběru si když neprší což u nás není problém.Kdyz se zda nastřík pohodlnější, zamerte se, aby samotné uzeni bylo taky pohodové.👍
.
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.109 (?), 3.3.2019 16:12
Nechcem nikomu kaziť radosť z domacich produktov, ale odporúčam zistit informacie čo obsahuje dnešná kuchynska sol. Nazval by som ju posypovou solou na cesty.prirodna sol obsahuje 83 prvkou a ta, ktoru používame ma 2. Z toho jeden je "vitamin"tzv.protihrudkovacia latka. Rozmyšlajte že takato sol sa použiva všade od vyroby chleba až po slaninu. O morskej soli ani nehovorím. (more je jeden odpadkovy koš alebo septik) od sudov s rádioaktívnym odpadom až po... z vlastnej skúseností pracoval som ako mechanik na lodiach a videl som čo všetko ide do mora z lodi. Su to plávajúce septiky s výpustnou zátkou. Takže vyrobiť v dnešnej dobe kvalitne jedlo je možné len s riadnou dávkou poznania a informácii.ľutujem naše deti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.127 (?), 3.3.2019 23:39
kuchynska sol obsahuje hlavne aj uhlicitany, vapenaty aj horecnaty, nieco z draselnych soli a davaju umelo do nej jod. Ak vam kuchynska sol uskodi, tak celkom iste vam uskodi NaCl a nic ine, pretoze NaCl je tam najviac. Naopak pritomnost inych soli je skor prospesna (v niektorej soli sa jod vyskytuje prirodzene)
Tie vase septiky z lodi si daju sardinky a cajky a za par minut po nich nie je ani stopy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AldaTreb - (8) - 63.130 (?), 24.1.2020 19:22
Zdravim udiče 😉
Chtel jsem.se.v tomhle smeru zeptat, kdyz budu chtet natstriknout solnym.roztokem,.muze to byt i nadyl? Treba na tyden? Mel jsem takovou vizi, ze bych nastrikl napr. 22g/litr a z toho jak radite 1dcl na kilo.. + obalit v soli, jako kdybych nakladal nasucho, co si maso k sobe nalepi... a pak zavakuovat.. napr na tyden, nez budu moct udit...
Je to velka blbost? 😆
Dekuju moc za radu
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.234 (?), 25.1.2020 7:18
22g/litr není, je 240g / litr a pak z toho 1 deci na kilo masa. Napichate a vakuovacka vám to vysaje.Napichal bych to a nechal v lednici týden 10 dni je to slané akorát. Když to ještě obalite v soli je to nepozivatelne, velmi slané. Pro to komplikovat, když je dáno (kilo masa/ deciroztoku 24%)
|
|
|
|
|
|
|
AldaTreb - (8) - 63.130 (?), 25.1.2020 9:12
Resim to spis proto, ze vakuove pytliky se mi.lip vejdou do lednice, nez masiko, ktere napicham a pak je stejneusim dat do hrnce, aby byly ponorene.. ten mi zabere moc.mista a zenska me uskrti. Proto jsem chtel hodit do vakuovyh pytliku anbyl by klid.
Dekuju za reakcke
|
|
|
|
|
|
|
|