Vakuování může mít svůj smysl., letos to poprvé zkouším. Kusy masa ve folii můžeme v tmto ročním období nechat ležet na balkóně nebo za oknem. Ale při nastříknutí masa slaným roztokem nevidím ve vakuování žádný smysl, naopak je to kontraproduktivní. Nejdřív slaný roztok do masa nastříknete a pak ho vytvořeným vakuem vytáhnete ven (jistě ne všechen, ale část ano). Když obalím suché maso suchou solí a ihned vakuuju (aby sůl nestihla vytáhnout vodu z masa osmoticky), žádná voda do sváru nestihne natéct. Samozřejmě, když použijete zlevněné přemražené maso z Alberta v akci, poteče z něj šťáva vždycky.
Vakuované maso snižuje riziko zkažení láku při dlouhém naložení a možná zkrátí dobu nakládání na 2-3 týdny. Po nástřiku ale netřeba vakuovat, udí se hned nebo za 2 dny.