Zdravím, chtěl bych požádat o nějaké rady ohledně stavby udírenské almary.
Mám udělanou kostru ze smrkových hranolů cca 190cm vysokou, hotovou mám i zadní stranu a bočnice. zadní str. tedy šířka udírny je 90cm. Bočnice, tedy hloubka 70cm. Na vrchu jsem si nechal 2,5cm trčet sloupky (jako čepy), na které budu nasazovat střechu. Tady bych se chtěl zeptat, mám udělat rovnou, nebo mírně zkosenou, nebo ještě nějaký jiný tvar? Nebo je to jedno?
A jak je to s komínem, jak široký, jak vysoký, klapku ano, či ne? Nestačilo by místo klapky jen více, či méně komín zakrývat nějakou deskou?
Také bych se chtěl zeptat na dno udírny, Stačí prostě stlouct z prken dno a udělat do něj díru na kouřovod, nebo jsou tam nutné taky nějaké "vymyšlenosti". Někde jsem četl, že by se na dno měl sypat písek, kvůli odkapávajícímu tuku.
A poslední dotaz se týká teploměru. Jaký použít a kam ho vlastně instalovat, abych se mohl na to měření spolehnout? A aby mi v udírně nepřekážel ten trn.
Díky všem