Prvni moje uzeni



Henry111 - (2) - 229.202 (?)
28.10.2019 15:27

Dobrý deň,prosím o radu, lebo za posledné dni, čo čítam o údení klobás som už úplne mimo a s obavami z nezdaru.Jeden píše studeným, iný teplým, ďalší horúcim dymom.Zatiaľ som naklonený studenému údeniu do tých 20-30°C radšej 3-4 dni ako rýchlo za pár hodín.Keďže som totálny neznalec, chcem použiť dierovaný zásobník na suché bukové piliny.Udiareň mám na 10kg klobás 70x50x50.Už som to skúsil zadymiť bez klobás a vytvára sa hustý dym v zásobníku, bude to naozaj stačiť na preúdenie klobás?Už mám normálne obavy začať údiť po prečítaní niektorých postupov a pozrení mnoho dostupných videí.Klobásy budem robiť v stredu, zmes som urobil dnes na odležanie.Alebo mi prosím poraďte, mám možnosť aj teplého údenia, ohnisko od udiarne 1m.Ďakujem, všetky diskuzné témy ohľadom údenia tejto stránky som prečítal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 9.135 (?), 11.3.2017 8:55

Na to taky nemusí pracovat ve špitále. Stačí zajít do kuchyňských potřeb.

   
Lukas84 - (3) - 126.132 (?), 15.3.2019 3:25

Dobrý den.

Stavím udírnu - dřevěnou z cihlovím základem... udit budu poprvé a mám pár nejasností

1- chápu, že se má používat suché tvrdé dřevo, otázka jak je to s namáčením dřeva??

2-můžu ke stavbě zakládů použit i pískovec?

3-můžu na udírnu použít fošny ze smrku - z palet??

4-je jabloň v hodná k uzení?? někde jsem četl, že je nevhodná

děkuji za rady

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 15.3.2019 9:17

1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku

2. Nevím, co jsou zaklády. Myslíte-li základem tu pec, v níž bude hořet oheň, ta by měla být ze šamotových cihel nebo jiného žáruvzdorného materiálu

3. Udírnu z fošen? Palety jsou obvykle vyrobeny z desek, často horší kvality.  Použít se jistě dá, otázkou je, bude-li se Vám takové dílo líbit.

4. Jabloň je vhodná, jako každé tvrdé listnaté dřevo.

         
Henry111 - (2) - 229.202 (?), 28.10.2019 15:27

Dobrý deň,prosím o radu, lebo za posledné dni, čo čítam o údení klobás som už úplne mimo a s obavami z nezdaru.Jeden píše studeným, iný teplým, ďalší horúcim dymom.Zatiaľ som naklonený studenému údeniu do tých 20-30°C radšej 3-4 dni ako rýchlo za pár hodín.Keďže som totálny neznalec, chcem použiť dierovaný zásobník na suché bukové piliny.Udiareň mám na 10kg klobás 70x50x50.Už som to skúsil zadymiť bez klobás a vytvára sa hustý dym v zásobníku, bude to naozaj stačiť na preúdenie klobás?Už mám normálne obavy začať údiť po prečítaní niektorých postupov a pozrení mnoho dostupných videí.Klobásy budem robiť v stredu, zmes som urobil dnes na odležanie.Alebo mi prosím poraďte, mám možnosť aj teplého údenia, ohnisko od udiarne 1m.Ďakujem, všetky diskuzné témy ohľadom údenia tejto stránky som prečítal.

            
host - 9.14 (?), 31.10.2019 18:46

Děláte to prvně, máte obavy a zvolil jste ten nejnáročnjěší postup - studeným kouřem. Napoprvé bych udil teplým kouřem, popisů jak na to jsou všude mraky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika