Prvni moje uzeni



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?)
26.2.2017 23:32

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

miroslaV83 - (6) - 107.71 (?), 26.2.2017 20:39, zobrazeno: 37805x
Dobry den. Prosim o radu. Chystam se udit po prve. Neco o tom vim. Popisu me uzeni... nalozene mam bucek a krcek. Srutky cca 800g. Nalozil na tri dny na sucho. Pomer 1kg masa 25g soli normalni a 40 g cesneku. Celkem mam 12 kg masa.Nalev za tri dny..1 kg masa a opet 25 g soli. Nalozene cca 3 tydny. Udit budu tresni asi 12 hodin... aasi na 70... prosim muze to tak byt? Dekuji moc. Dekuji
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 26.2.2017 23:32

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

   
host - 9.135 (?), 27.2.2017 7:50

Myslím, že 12 hodin při 60 postačí. Přece jen je tam bůček a při 70 možná dost poteče sádlo, byla by to škoda.

      
miroslaV83 - (6) - 33.129 (?), 27.2.2017 8:05
Dekuji..
         
host - 111.8 (?), 27.2.2017 9:15

Když je maso naložené dám ho rozvlažit do vody teplé cca 70- 80C na 45min.Prohřeje se bílkovina a do masa lépe prostupuje kouř.Maso vyndám, nechám okapat, osuším utěrkou a vkládám do dobře vysušené vyhřáté udírny na 45min při 80C.Maso se ještě dosuší a zatáhne se.Pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím 8-10hod.Ke konci uzení pár větviček jalovce na vůni.Udírna musí být opravdu úplně vysušená, žádná vlhkost.Když do ní dáš rozvlažené maso které bude okapané a osušené, stejně bude vlhké.Otevřít komínek at' veškerá vlhkost vyletí pryč.rpstylle@seznam.cz

         
miroslaV83 - (6) - 107.71 (?), 27.2.2017 20:08
Mam dotaz. Kolik a proc pridavate cukru do masa? Dekuji moc. Kazda rada dobra kdyz uz nemam otce.
            
host - 114.253 (?), 27.2.2017 20:55

Pěkný den, maso jsem udil větší, kilo a půl a stačilo 6 hodin od 60 do 75 st.Maso jsem po 3 hodinách prohodil.Cukr nedávám.Udírnu musíte prohřát, jinak bude maso rosit a bude černější.Když rosí, můžete ho otřít.Před uzením prohřát maso ve vodě, tak 20 minut v 80 st.Pak otřít.Tonda

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 27.2.2017 22:36

Kolik a proc pridavate cukru do masa?

Cuklr se přidával kvůli lepší barevnosti masa a lepší chuti. Ani jedno ani druhé jsem viditelně lepší nepozoroval, tak už ho nedávám. Přídavek trochy dusitanu probarví maso diametrálně víc.  Do klobás trocha cukru chuť vylepší.

               
miroslaV83 - (6) - 33.129 (?), 7.3.2017 21:28
Chlapi. Bude stacit to prohrati masa... ze dam do velkeho hrnce 80 stupnu vodu a do toho to maso ktere jsem oplachl... jen hp tam vlozim. Jde mi o to ze to maso nebudu varit... ptam se zda to bude stacit jen vlozit... voda se schladi..asi hodne... je to chyba... dam to tak na 45 minut nez roztopim udirnu. Dekuji, asi blby dotaz no.
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 8.3.2017 9:10

Pokud vložíte 5 kg masa do 150 litrů horké vody, nezchladí se skoro vůbec a bude to stačit.  Dáte-li 10 kg vychlazeného masa do 10 litrů horké vody, vyhřejete ho na 40 stupňů, tedy skoro jen tělní teplotu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika