Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?



host - 32.97 (?) 
13.7.2017 9:43, zobrazeno: 9787x

Dobry den ja nalozit krkovicku v celku ktera ma kilo a jak ji upect aby byla stavnata.Nevi si rady porad ji ma tuhou a vysusenou.Predem dekuji za radu

  
   
host - 32.97 (?), 13.7.2017 9:54

5 min a 26 nastev a nikdo neni schopen odpovedet a tady maj bet kulinari

      
host - 48.194 (?), 13.7.2017 14:48

Dobrý den, to je těžká rada... Já nakládám krkovici do směsi oleje, bylin (které nasbírám na zahradě - tymián, bazalku, šalvěj, rozmarýn, prostě podle nálady). No a pak jí dám klasicky péct do trouby, samozřejmě podliji a občas šťávou během pečení i poliji. Také občas pokladu navrch slaninu, maso má pak jinou chuť a není tak oschlé na povrchu. Do pekáče přidávám na čtvrtky nakrájenou cibuli, brambory, mrkvičku, prostě podle toho co momentálně chci podávat. Vynikající je také na naložení směs oleje, horčice a česneku.Krkovici mám vždy skvělou, šťavnatou. Marcela

         
host - 9.135 (?), 14.7.2017 14:57

Krkovice je šťavnatá vždy, není, jen když ji peče úplný kopyto. Proto je to tak oblíbené a tím i relativně drahé maso.

      
host - 248.116 (?), 13.7.2017 23:01

Každé maso, které má být šťavnaté, se při úpravě nejprve musí nechat na tuku opéct na povrchu ("zatáhnout") a až pak podlít a péct - tak zůstane šťáva uvnitř. Platí to jak pro maso pečené v troubě, tak pro maso, které potom dusíme pod pokličkou na kastrolu. Při otáčení do masa nepícháme, aby šťáva z masa nevytekla ven.            Lída

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika