Problémy s plechovou udírnou



                     
host - 111.8 (?) 
20.2.2018 13:35

Ještě jsem zapomněl, dávám normální kuchyn'skou sůl.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

  
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 20.2.2018 18:15

Je to ideální postup tzv. kombinovaného solení. Já bych akorát česnek rozetřel a vetřel do masa při solení nasucho. V maximálním množství 0,5 - 1 stroužek na kilo masa, raději méně. Soli dávám jen 2 dkg na kilo a do láku 25dkg na litr. Suché solení v poslední dobe nahrazuji nástřikem.

                     
host - 161.55 (?), 21.2.2018 10:48

Zdravím všechny, vidím že co jedinec tak jiný názor. No já dělal jako  "rpstylle" akorát jsem dal nasucho 30g soli na 1kg masa a vetřel česnek a na lák jsem dal 150g soli na 1,5l vody. Což vidím podle vašich názorů i podle ochutnávky je prostě moc. Co se týká nástřiku, tak my jsme teprve v začátcích. A museli jsme hlavně vychytat jak správně naši udírnu používat. Dalším chodem bude nakládání a různé další vychytávky. Máme udírnu ani né půl roku, tak se tím vším musíme postupně prokousat. Moc díky za tuto diskuzi i za vaše rady. Pavel

                     
host - 111.8 (?), 21.2.2018 12:49

Maso, koleno nebo celé kuře napichuji převařeným a dobře vychlazeným 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl tohoto roztoku napíchat velkou injekční stříkačkou.Malá jehla se Ti ucpe tukem.Nejlepší je marinovací jehla.Takto připravené maso dám do nádoby a nechám v lednici (3-5C) 2-3 dny.Pak ho rozvlažím v teplé vodě (70-80C) na 45min, nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vyhřáté a vysušené udírny.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

                     
host - 84.190 (?), 21.2.2018 12:51

Zdravím.Já to co je kombinované moc nemusím.Dělám taky podle (rpstylle) např. bůčky ale já jen napichuju.24% lák, deci na kg masa.Napůl praganda/sůl.Vodu na rozvlažení troch osolím a je to akorát.Jde mi o to aby to bylo dobré na jídlo, ne abych měl perfektní lák po celou dobu 4 týdnů.To už mám za sebou.Česnek jen potřu, méně je někdy více. Pro ty co začínají, vlastně i pro mě, protože já vlastně stále začínám.Všechno se snažím zapisovat.Váhy, zhruba postup, čas apod. U klobás koření, váhy,čas a třeba i počasí.To jsem nikdy nedělal.Pokud by jste se rozhodli pro nastřikování, nešetřete při nákupu stříkačky a marinovací jehly.Já jsem šetřil a asi koupím lepší.Ucpává se tukem .Vše je ve vláknu např.Uzeni bucek 1.12.2016

                     
host - 84.190 (?), 21.2.2018 12:55

Než jsem to napsal Pavlovi tak mě rpstylle předeběhl.Alesponˇ to je věrohodné.

                     
host - 161.55 (?), 21.2.2018 16:25

A kde jste tu jehlu koupili? v domácích potřebách nebo přes internet? Je jich víc druhů a podle čeho vybírat?Dík za trpělivost se mnou začátečníkem.Pavel

                     
host - 111.8 (?), 22.2.2018 13:04

Mám jehlu a jsem s ní spokojený.Byla koupená v domácích potřebách.Klidně piš na můj e-mail.Rád poradím.rpstylle@seznam.cz

                     
host - 161.55 (?), 22.2.2018 17:03

rpstylle díky a určitě se ozvu na e-mail ať to tady nezahltím blbostma. S uzením začínám jak jsem psal, tak budu psát asi často.Po té jehle se podívám, máme tady dobře zasobené železářství, ale mají tam i spoustu věcí na zabijačky atd.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 23.2.2018 12:44

Klidně to pište sem, i když myslíté, že jsou to blbosti. Fórum se zahltit nedá a mnohým ty rady mohou pomoci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika