Postřehy z prvního uzení
|
|
|
|
host - 48.213 (?) 29.3.2012 0:04
Chybu udělali asi soudruzi pašíci. Jeden byl lenoch, který sežral vše i kamarádovy zbytky a nažraný ulehl. Ten druhý, asi intelektuál, se najedl střídmě, ať mu není těžko a po té se dal do cvičení, aby mu neochablo svalstvo. Rozdíl je v mase, pokud jste udili současně, tedy teplota a čas stejné. Nestejnost masa se může projevit i v té slanosti, pokud se tedy kolega nesekl. Typicky lze tyto rozdíly pozorovat u špeku. Ten měkký, je měkký již za syrova. Pokud však jiný jde jen těžce rozříznout nožem (za syrova), bude tuhý a vláknitý i kdyby byl naložený do soudného dne. Mohlo vám něco uniknout, ale vidím to jako méně pravděpodobné. Běžte příště nakupovat společně, ať si pak nezávidíte. To tuhé je konzumovatelné nakrájené na tenké plátky. Rosťa
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.162 (?), 26.2.2012 18:00
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.162 (?), 26.2.2012 18:02
23kg = 17 šrůtek a mizí to...
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.162 (?), 26.2.2012 20:27
A ten rozdíl je, že když jsem v lednici narazil na tu šunku co koupila manželka - vepřová standard v akci, a ochutnal, tak jsem ji vyhodil. Těch 15-45% masa, to je fakt málo. Ani Globus šunka se úplně nevyrovná. Ale zase si stačí počkat minutu ve frontě. Uzení zdar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.213 (?), 29.3.2012 0:04
Chybu udělali asi soudruzi pašíci. Jeden byl lenoch, který sežral vše i kamarádovy zbytky a nažraný ulehl. Ten druhý, asi intelektuál, se najedl střídmě, ať mu není těžko a po té se dal do cvičení, aby mu neochablo svalstvo. Rozdíl je v mase, pokud jste udili současně, tedy teplota a čas stejné. Nestejnost masa se může projevit i v té slanosti, pokud se tedy kolega nesekl. Typicky lze tyto rozdíly pozorovat u špeku. Ten měkký, je měkký již za syrova. Pokud však jiný jde jen těžce rozříznout nožem (za syrova), bude tuhý a vláknitý i kdyby byl naložený do soudného dne. Mohlo vám něco uniknout, ale vidím to jako méně pravděpodobné. Běžte příště nakupovat společně, ať si pak nezávidíte. To tuhé je konzumovatelné nakrájené na tenké plátky. Rosťa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.213 (?), 28.3.2012 2:55
Ta slanost je dobrá, určitě né pod 3%!!! Osobně dávám 3,3-3,5 maso a bůček 4-4,3%. Tučné moc nenatáhne. Hold maso musí být slané a cukroví sladké. Jinak to děláte dobře, že máte vztažené množství soli k masu+ vodě. Jedině tak se jde dobrat slušného a vždy stejného výsledku. Dost lidí píše pěkné bláboly a pak se vymlouvají na nestejně solící sůl. Česneku dle chuti, určitě tam patří. Co se nepovedlo na bůčku? Nepotřeboval jen přisolit? Tím, že to tučné té soli tolik nepojme, jeví se pak méně slaný než maso, při stejných %. Zásadně dávám pryč všechny kůže a to i ze špeku. Spomalují pronikání soli i látek při uzení. Tak ať se daří, já jdu na to v sobotu. Se známýma máme asi 35kg, (osobní rekord). Kupte si někdy dětskou šunku, ať víte, jak hnusně chutná plané maso. Rosťa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|