Plnička klobás



                     
host - 250.122 (?) 
24.8.2017 7:10

Tlak vytvari protitlak. Cim vetsi je odpor (tuhost masa, prumer trychtyrku), tim vetsi je zpetny tlak na snek. Maso se pak doslova drti mezi snekem a stenami mlynku. Mam za sebou plneni mlynkem z lidlu, pak robotem eta, prave proto ze jsem na internetu vycetl spoustu blbosti. Blbosti od lidi co meli univerzalni patent na rozum. Stalo spoustu penez, nez jsem dosel k tomu, ze bez plnicky to v pozadovane kvalite nejde. Poctiva klobasa ma v sobe dobre nakorenene velke kusy masa a to mi nikdo nevymluvi. Separat je dobry tak pro prasata. Stejne velke kusy masa udelaji i z obycejneho karbanatku uplne jinou ligu. Az to objevi Polreich, tak to budete tvrdit taky :-) PS auto se da umyt bezkontaktne. Bezkontaktnich mycek je po republice spousta

  
                     
host - 9.135 (?), 24.8.2017 8:10

Dohánět k dokonalosti - pomyslné- se dá všechno. Otázka je, jestli to má smysl, finanční oprávnění a je to poznat. Dvě poznámky (klobásy nedělám). V plničce ten zpětný tlak není? Divné. Kdyby nebyl, maso naskáče do střívek samo. Co má mít a jak má vypadat pro vás poctivá klobása je právě ten váš patent na rozum.

                     
host - 250.122 (?), 24.8.2017 8:23

Samozrejme ze je tam zpetny tlak. Ale silikonove tesneni pistku nedovoli drceni masa jako u mlynku mezi snekem a stenou mlynku. Je to opravdu tak tezke pochopit? Asi ano, kdyz klobasy nedelate. Tohle forum je o vymenovani zkusenosti, muzete s necim prispet nebo jen kritizovat?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 24.8.2017 9:16

Myslím, že zde na fóru je hodně lidí, kteří již mnohokrát vyráběli klobásy. Většinou byli - tak jako já -  odkázáni na plnění mlýnkem přes trychtýř. V posledních letech je na trhu spousta pístových narážek, a tak jsme si je povětšinou pořídili. Zkušenost je víceméně podobná:
   Pístová narážečka práci s dílem usnadní a hlavně urychlí. Rozdíly v konzistenci a chuti klobás ale rozeznatelné nejsou. Kvalita klobás záleží především na surovinách, ochucení, zpracování a vyuzení. 
    Kdysi jsem dělal klobásy tak, že se maso krájelo na 1 cm kostičky. Hrozná práce, smysl to mělo jen jako společenská událost s houfem pomocníků. Dnes používám 14mm šajbu. Pravda, mozaika z kostiček byla na řezu trochu hezčí, ale chuť a celkový dojem byl stejný a za tu námahu to rozhodně nestálo. Komu plnička doma nepřekáží, ten ji při práci ocení. Kdo zůstane u mlýnku, může být klidný, žádné zvěrstvo nepáchá.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika