Plnicka klobas



host - 72.149 (?)
15.12.2016 16:11

Bohužel ne. Já jsem se na nic neptal. Proto jsem odpověď nečekal. To co vy považujete za odpověď (vysvětlení) je ale o úplně něčem jiném. Tady přece nešlo o velikost, ale o princip. Princip pístu oproti principu šneku. Profi narážky přece nejsou jako masové mlýnky jen mnohem větší, a s motorem. Není to o tom, kdo čemu věří, ale o tom jak to skutečně je. Ale co kdo používá je opravdu a to s vámi plně souhlasím jeho věc, hlavně že to vyhovuje jeho potřebám. Necítím se také na to, abych tento příspěvek považoval za tečku této diskuse. Přeji všem, aby se jim dařilo dílo a prožili příjemné vánoce. Jdu zkontrolovat naloženou slaninu.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 9.142 (?), 27.12.2021 10:30

Taky nevidím důvod chroupat šlašky jak píše paní L. Kočkám to šmakuje. Ale především přece záleží na tom co a jak se mele. 

                     
host - 250.122 (?), 16.12.2016 6:35

To jste napsal vy

Další problem, když jsem narážel klobásy narážkou byl, že řezník točil a já jednou rukou odebíral a druhou v tom fofru klepal tupou stranou nože do střívka.Aby uniknul vzduch.To u mojeho mlýnku č.20.vůbec neznám.Ten tlačí hmotu bez vzduchu.

Dam vam radu. Pokud reagujete na vic veci, zkuste delat odstavce. Pak se v tom sam nezamotate.

Tak se zeptam znovu, vy plnite strevo pres sajbu?

                     
host - 84.190 (?), 16.12.2016 7:17
Pán 250 122 píše -Tak se ptám znovu, vy plníte střevo přes šajbu? Já odpovídám- přečtěte si co píšu 15.12. v 15h23minut.Je tam napsano -Je mi trapné odpovídat na dotaz, jestli plním střevo a mám tam desku(šajbu) s nožem.Na co bych jí tam měl. Dodávám.To si opravdu myslíte že jsem cardaretarda?Je možné že píšu pro někoho nesrozumitelně.Za to jsem se taky v tom samém článku v 15.23h omluvil a snažil se to pro vás objasnit.čtěte--Hodně masa zůstáva v mlýnku, když deska(šajba) s dirkama o malém průměru klade odpor.PŘI MLETÍ NE NARÁŽENÍ.To tam je napsáno.Víc psát nebudu.Zas bych reagoval na víc věcí a bylo by to samý odstavec.
                     
host - 72.149 (?), 15.12.2016 16:11

Bohužel ne. Já jsem se na nic neptal. Proto jsem odpověď nečekal. To co vy považujete za odpověď (vysvětlení) je ale o úplně něčem jiném. Tady přece nešlo o velikost, ale o princip. Princip pístu oproti principu šneku. Profi narážky přece nejsou jako masové mlýnky jen mnohem větší, a s motorem. Není to o tom, kdo čemu věří, ale o tom jak to skutečně je. Ale co kdo používá je opravdu a to s vámi plně souhlasím jeho věc, hlavně že to vyhovuje jeho potřebám. Necítím se také na to, abych tento příspěvek považoval za tečku této diskuse. Přeji všem, aby se jim dařilo dílo a prožili příjemné vánoce. Jdu zkontrolovat naloženou slaninu.

FO

                     
host - 84.190 (?), 15.12.2016 17:53

Já jsem se ptal pane FO, Proč by jste čekal odpověď.Psal jste že nová narážka má ventilky.Usoudil jsem že je to opatření na něco, co já u narážky pístové neměl. Pak jsem se ptal jaké kdo používal mlýnky(velikost).To abych zjistil proč je opustili a vyměnili za píst.Reakce na mlýnek s velikostí šajby11cm a doměnka že by taková 32 mohla být na motor směřovala někam jinam a nikdo netvrdil že je profi.Jdu na pivo, nic naloženého nemám.

                     
host - 72.149 (?), 15.12.2016 19:58

já jsem reagoval na Bunnyho.

FO

                     
host - 84.190 (?), 16.12.2016 7:23

Rozumím pane FO.

                     
host - 250.122 (?), 14.12.2016 15:54

Já solím hodne malo, spis pouzivam cesnek, obe papriky, ted chci zkusit medvedi cesnek a susenou cibuli. Melu na mlynku c.22 se sajbou se 4 dirama 25 mm. 80% masa je kruti, zbytek bucek. Protlacuju narazkou prostrebni hubici, nedelam fas, nepridavam vodu. Klobaska na obrazku je ohrata, chutove vynikajici. Tim ze je ohrata vypada ze nedrzi, ale drzi pohromade perfektne

Jeste jednou radkovi dik za sqely tip na narazku. Zadnych 6 kilo, jak se to sni hned delam dalsi. 6-7 hodin na 60°C


                     
host - 111.8 (?), 14.12.2016 19:08

Je to přesně tak jak popisuje pan FO.Lépe bych to nenapsal.Měl jsem také strojek č.10 a bez toho abych do něj hmotu netlačil tak bych střevo nenaplnil.Je to velice zdlouhavá práce.Jednou rukou cpát hmotu do strojku a druhou točit klikou.Třetí ruku dělala žena.S plničkou je to pohoda, pořádně naplnit a jen se točí jednou rukou a druhou posunujete naplněné střevo po stole.Pak jen zamotat jak chcete klobásy dlouhé.Je to fofr.Také bych se ke strojku již nevracel.Pan 250.122 nemá za co děkovat ale potěšil mě.Já děkuji, rpstylle@seznam.cz 

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 2.1.2017 16:04

Zkušenosti s plničkou klobás. Používám stojací, upnutou k desce stolu, objem asi 3 litry.
1. Celá plnička je kovová, slušně zpracovaná, jen trubičky na střevo jsou z plastu. Nasazují se bajonetovým způsobem, při opakovaném nasazování (umaštěnou rukoun takřka nemožné) lze očekávat, že plast se na výstupcích za čas obrousí. Trubička se během práce několikrát od narážky sama odpojila. Není taky dobře možné poklepáváním vypouštět bubliny vzduchu jako na kovové trubičce
2. Klika je umístěna nahoře. Uchycení k desce stolu plastovým kolečkem je poměrně slabé, takže když točím klikou a v narážce je tužší obsah, plnička se kýve a hýbe i stolem.
3. Plnění sice nevyžaduje přítomnost 2 osob, ale je to lepší, Střevo se plní rychle a je třeba vzniklého hada posouvat dál, což jednou rukou současně s odebíráním střívka dobře nejde. Kývající plničku by taky chtělo druhou rukou přidržovat.
4. Zubový převod i těsnící mechanizmus funguje dobře, stejně jako zpětný ventil při vytahování pístu.
5. Hodilo by se nějaké udělátko, pomocí něhož by se do střeva natlačil zbytek díla, který (není sice velký, ale je) zůstává v plničce
6. Rozložení plničky na jednotlivé komponenty je problematické, její mytí tak není snadné.
Nástroj nese rysy typického čínského výrobku.  Přes uvedené nedostatky je plnění střev narážkou nesrovnatelně snazší a rychlejší než mlýnkem s nástavcem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika