Plnění klobás mlýnkem
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 113.230 (?), 8.1.2018 10:47, zobrazeno: 22467x
Dobrý den, tak jsem tady znovu s dalším dotazem.Začínám tak se ptám vás zkušenějších.Chystám se na výrobu domácích klobás a chtěl bych radu ohledně plnění mlýnkem (mám č.8).Musí při plnění použít i šajbu nebo můžu bez?Myslím si že přez šajbu i bez použití nože maso zase ještě víc rozmělním, naopak bez ní bude šnek na volno.Mám koupený nástavec z umělé hmoty.Díky za rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 113.230 (?), 8.1.2018 19:39
Díky za radu, mám další poznatek.:-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 9.1.2018 16:44
To si myslite uplne spravne. Minule klobasky jsme zkusili namisto mleti masa rozsekat tyckacem. Musi se opravdu s citem aby z toho nebyla fas a pak klasickou pistovou plnicku. Uz se asi k mlynku vracet nebudeme. On k tomu musi dojit kazdy sam, co mu vyhovuje.
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 10.1.2018 8:37
Tak to je zajímavá informace, Pokud je tyckac tyčový mixer.
K tomu mlýnku.Pokud nemáte dvacítku a větší, tak si raději pořiďte narážku.Ano já nemám vůbec nikde ukotvený šnek, pohybuje se volně v mase.Nic neklade odpor a leze to náhubkem do střeva.Zatím co u malého mlýnku a nebo robota, který jinak mele perfektně, vás plnění klobás přivádí k šílenství.Tam je právě ta silonová šajba s velkými otvory držící šnek, nebo se prodává kříž.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 10.1.2018 12:28
Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na to tuhle nadobu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 10.1.2018 17:32
Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 11.1.2018 11:04
Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam. Vodu ani led nepridavam. Na te konzistenci a spojeni ma svuj dil i plnicka. Vyvine vetsi tlak nez snek mlynku. Ty klobasy (mlete) mi vzdycky pripadaly sussi, tak pridavam vic a vic bucku, tak ani nevim, jestli je tahle vlacna diky jinemu postupu nebo tech 2/3 bucku. Ale taky, kdyz se udi sejde se nas vzdycky vic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|