Menší dřevěná udírna



         
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 144.246 (?) 
9.11.2011 23:04

Velice dobrý popis (i když v polštině) je v sekci,,Udírna" 22.1.2009. Jsou tam mraky fotek z výstavby. Myslím, že z těchto dvou návodů si každý něco vybere, upraví podle svého a pak už je to brnkačka.

Mimochodem, podle návodu v sekci A-Z o uzení jsem na premiérové uzení masa napíchal bůčky dle návodu, za 4 dny jsem udil 9 hodin a výsledek byl perfektní. 

Mirek

  
            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 10.11.2011 7:42

zdravím uzenáře, spousta návodů je na polských stránkách

k předešlému článku, podle kterého návodu jsi postupoval?díky

               
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 144.246 (?), 10.11.2011 12:18

Projel jsem tady přes zimu téměř všechny diskuse o udírně. Potom jsem si to tak nějak přizpůsobil, aby to pokud možno fungovalo, moc to nestálo a jakžtakž to vypadalo. A myslím, že se to celkem povedlo. Ta polská je moc hezká, ale řekl bych, že zbytečně složitá a tím pádem i drahá.

                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 10.11.2011 13:51

Neporavnával jsem jednotlivé kusy, jak jsou náročné a drahé, to máš tak, že každý je jinak řemeslně zručný a taky finančně zajištěný a tudiž co kus to unikát... kdysi jsme měli uďák v kopci a co do materiálu by se dal postavit zadarmo... kouřovod ze starých betonových trubek a betonových žlábků na kabely od štreky, ohniště na zemi v obrubníkovém obklíčení a bouda rozkládací z prken, ještě je mám na seně...

podle kterého receptu A až Z o uzení jsi nakládal maso???

                     
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 144.246 (?), 10.11.2011 23:41

Nakládal jsem to dle receptu,,Solení injekční stříkačkou". Udil jsem poprvé, tak jsem zkusil tři asi kilové šrutky bůčku. Místo 2-3 dnů jsem to měl naložené 5 dní. Udil jsem při 75-85 °C asi 8 hodin. Předtím 45 minut maso v teplé vodě cca 75 °C. Na první pokus výsledek vynikající. Jenom příště do láku na nástřik dám asi o 30 gramů míň soli a udit zkusím 10 hodin, jakej v tom bude rozdíl. ale jinak je ten recept výbornej, obzvlášť na léto, když je problém s teplotou.

   
host - 32.58 (?), 29.1.2012 16:24

Dobry den, mozno uz je neskoro  -myslim tym vela ziadosti --velmi pekna udiaren, nemate este planik vystavby Vasej udiarne?  popripade par rad ci fotiek. Radi by sme si podla Vas postavili podobnu. Vopred dakujem, uz sa teraz tesim. Maria, ramimi@azet.sk

      
host - 104.124 (?), 18.2.2012 18:19

Dobrý den, uvedené dřevěné udírny se mi moc líbí. Mohl by někdo ze zkušenějších poradit jak vyrobit kostru, z jakého dřeva, rozměry a hlavně jak hranolky spojit? Případně uvést detailní postup.Děkuji předem.

         
host - 164.4 (?), 19.2.2012 3:16

jestli vám to pomůže, tak tady je jeden plánek

   
host - 226.182 (?), 28.2.2012 15:37

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat čím máte izolovaný kouřovod u Vaší udírny, a jestli nevadí kameninová roura.Vaše udírna je moc hezká.Díky za rady.rpstylle@seznam.cz

      
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 122.184 (?), 28.2.2012 19:25

Roura je normálně zazděná v betonu a kamení. Takže kameninová roura by určitě neměla ničemu vadit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika