Maso na uzení se nakládalo ze zabijačky a to hned druhý den po porážce když vychladlo
To je opravdu knížecí rada.
Levné maso v akci koupené v hrubé folii v supermarketu (ještě před tím než ho rozbalíčkují) používám taky. Jeho nízká cena je dána patrně tím, že je u konce své záruční doby, možná bylo zamražené v některém z belgických či německých velkoskladů. Udit se takové maso dá celkem dobře, ale je třeba ho solným lákem nastříknout a udit za 2 dny. Pokud možno teplým kouřem a dlouho neskladovat.
Jinak si myslím, že kdybyste to maso nesolil nasucho a zalil lákem, tak by tak rychle nenasmrádlo. A pokud trochu ano, stačilo by vyměnit lák. Jinak je obvyklé, že maso naložené nasucho ko konci nakládací doby je oslizlé a trochu cítit. Pouze ale napovrchu, takže po omytí, rozvlažení a vyuzení je v pořádku.