Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.9 (?), 4.9.2019 21:18, zobrazeno: 5355x
Zdravím,
nakládám maso poprvé a dal jsem ho jen na týden na sucho obalené solí a poté do převařeného 8% láku, ale už se mi něco nezdálo. Barva v pohodě, ale maso (krkovice) jde cítit výrazně po sádle. žádný jiný zápach jsem nezaznamenal. a lák je růžový, nicméně mám strach, protože na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic, ale zkažené maso jde cítit jinak. nevím si rady, mám sto chutí to vyhodit. česnek jsem nedával a maso překládal, ale sádlo jde cítit víc a víc. děkuji za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.189 (?), 5.9.2019 13:09
na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic
To je snad blbost. Kde to píšou? Každé maso - čerstvé, naložené, uvařené je něčím cítit. Když ne, není to maso, nýbrž plast.
|
|
|
|
|
|
|
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 5.9.2019 13:38
Zdravím, maso bude vždy cítit masem.Nevím kde jste vyčetl že nemá být cítit ničím.Píšete že lák má růžovou barvu, což je v pořádku.Na hladině může plavat slabý povlak z uvolněného tuku.V žádném případě nemůže být lák s hustým celistvým povlakem, plísní,šedou barvou, pěnou a zápachem.Pokud si nejste jistý, lák vyměn'te.At' se daří, rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.9 (?), 8.9.2019 10:40
Díky moc za rady :-) Jsem rád, že jsem maso nevyhodil a radši vyudil a musím říct, že na poprvé dobré :-) jen musím dát příště méně soli a česnek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|