Zdar, maso dávám 1/2 na 1/2.První klobásy jsou konina a bůček, druhé telecí a bůček.Libové maso pomelu šajbou s otvory 12mm a bůček s otvory 6mm.Každé maso dám zvláštˇ.Navážím si koření, dávám jen sůl 20-22g na 1kg,1g cukru,2-3g perře,1,5-2g ml.kmínu,6g česneku a 0,2g majoránky.Koření promíchám bez česneku a dám část ke každému masu, zamíchám a nacpu do plastových nádob a dám do lednice kde je 0-3 stupně(lednice jen pro tyhle účely),nechám 3-4 dny uležet.Po čtyřech dnech vyndám libové maso a 1/3 dvakrát semelu s čenekem na šajbě s otvory 3mm.Když je maso semleté, dám ho do robota a na pomalé otáčky začnu vyrábět prát.Do prátu přidávám vodu, která je1/2 objemu masa.Voda je ledová, někdy s kousíčky ledu.Maso s vodou nechám dobře propracovat cca 40min v lepivou hmotu.Do takhle vyrobeného prátu dám zbytek libového masa a dobře propracuji, pak přidám bůček a jemně zapracuji do směsi.Vyrobenou směs narazím do střev, párkrát propíchnu jehlou a nechám na tyčkách do druhého dne odležet.Vkládám do vyhřáté udírny.Udím prvních 45min. na 80C a dalších 5-6hod na 60-70C.Doba uzení může být kratší, podle druhu masa.Já když udím cca 5hod.tak klobásy zkouším na chutˇ.Topím suchým bukem a olší bez kůry.Nakonec přidám polínko třešně na vůni.Uzení zdar, Radek.