Klobásy opět nakyslé



host - 16.48 (?)
6.12.2021 13:54

ahaaaenlightened

zase som chytrejsi, ja ze ak nie je plno dymu, tak sa neudi, dik pane

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
host - 214.246 (?), 27.11.2021 12:07

Klobasy jsem měl kyselé asi 2x za 40 let. Jednou se mi takzvané poch ca ly. Vypadaly jako když se spálíte a mate puchýř.To se prý stává, když mate tupý mlýnek a spálíte v mase bilkovinu. Ta se vaří kolem 20st. 
Zpet k vašim klobasam a udirne. Proč prohrivate udirnu 3 hodiny, když je dřevěná?Piliny jsem nikdy nepoužíval. Nebudu řešit původ a obsah a jestli jsou s olejem nebo bez. V generátoru spotřebují 2 petky bukové drte 5/2mm na 12 hodin a tu kupuji. Topim spiralou 1,5kw. Při zdražení elektriky to poleze do peněz. Takže klasickou udirnu nezavrhují.Postup, jak bych to dělal. Zatopim měkkým dřevem 30 min a postupně přidávám bukova polinka. Klobasy teple 30st. a víc vložím do udirny a zvýšenou teplotou se snažím aby co nejdřív oschly. Pak je mala šance ze by se na nich srážel ocet a byly kyselé. Když je tam vložíte studené jak flašku piva z lednice, tak se orosi jak ta flaska. Střeva mačím hodinu předem v tom bych problém nehledal.Čas uzeni 6-7 h. 3 spalky buk 

                     
host - 227.246 (?), 30.11.2021 16:34
Klobasy som prehrial v 30 stupnovej vode pred vlozenim do udiarne a rychlo oschli, potom som uz zasypal piliny.Povrch nebol kysly, na to si uz davam pozor.Zajtra skusim len drevom na 60 tych 6-8 hodin, crevo namocim kratsie, dakujem.
                     
host - 214.246 (?), 1.12.2021 11:09

Ještě bych doplnil, ze bych se nebál topit i někdy na 75 st.Alespoň 1 hodinu. 

                     
host - 227.55 (?), 1.12.2021 14:18

Pri tej teplote nestvrdne povrch creva a stane sa nepriechodnym pre dym?

                     
host - 214.246 (?), 1.12.2021 16:33

Nestvrdne ale dosáhne se hranice teploty 72 st. uvnitř výrobku a vy mate klid v duši, když to někomu dáte ochutnat. U klobas které se udí studenými kouřem zas musí nastartovat jiný proces.

                     
host - 234.244 (?), 3.12.2021 22:51
Dakujem Vam, prave som ich vybral a nie su kysle, farba a chut ok, udil som 2x12 na 30-40 °C, lebo v tych mrazoch -9 mam problem dvihnut teplotu a nemat priamy ohen, len dym.Teraz ich necham zopar dni vyzriet v komore.
                     
host - 214.246 (?), 5.12.2021 8:22

Problém zdvihnout teplotu a nemít přímý oheň, jenom dým. Zas takové fejknus.

Nepotrebuji dým, ze kolem udirny není vidět. Stačí přece, aby sem musel hodně zaostrit, abych nějaký dým vůbec viděl. Zvednout teplotu pak stačí přidat polinko, nebo dokonce přiblížit topeniště. Pak je ovládání teploty citlivé, práce radostná. 

                     
host - 16.48 (?), 6.12.2021 13:54

ahaaaenlightened

zase som chytrejsi, ja ze ak nie je plno dymu, tak sa neudi, dik pane

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika