Jak se dá uchovat uzené na zimu



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?)
19.1.2013 16:33

Bůček do mrazničky na maximálně 3 měsíce, kýtu zásadně zavařuji. Když přijde návštěva a já k vínu otevřu sklenici zavařené šunky, tak se každý oblizuje. Mě sterilizovaná chutná dokonce více, než čerstvě vytažená z uzáku. Bůček nezavařuji, protože zavařením ztratí většinu tuku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 149.77 (?), 10.9.2012 15:46, zobrazeno: 40083x

Dobrý den, chci se zeptat jak skladovat uzené do zimy. Když ho pověsím na chalupě na půdu, nakladou mi do něj mouchy vyjíčka. Když ho pověsím doma ve spíži, chytně plíseň. Zatím jsem ho zmrazil, ale nevím jaké bude až roztaje.Díky za rada a přeji hezký den. J.

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 10.9.2012 15:58

Není uzené jako uzené. To, co koupíte v marketu za 80kč/kg mokré zalisované v plastu se Vám po otevření zkazí za týden v lednici. Maso z domácí udírny uzené teplým kouřem taky nevydrží dlouho a je lepší ho zmrazit. Po rozmrazení chutná dobře, ale ztratí část kouřové vůně.
   Jsou-li na půdě chalupy jediným rozikem mouchy, není problém ochránit maso síťovinou. Nicméně nevím, co by udělalo obyčejné uzené na půdě v tuto dobu, kdy je tam hodně přes 20 stupňů. Muselo by být dlouho uzené a dost vysušené studeným kouřem. Myslím si, že v dnešní době se udí kvůli chuti, nikoli kvůli prodloužení trvanlivosti masa. Takže bych žádné uzené radši do zimy neskladoval (nepočítám mražení a sterilaci)

      
host - 226.182 (?), 11.9.2012 16:32

Uzené (domácí) dávám do mražáku zamrazit.Na vůni barvě a chuti jsem nepozoroval rozdít.Samozdřejmně ho tam nemám 1/2 roku nebo rok.Udím docela často.rpstylle@seznam.cz 

         
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 19.1.2013 16:33

Bůček do mrazničky na maximálně 3 měsíce, kýtu zásadně zavařuji. Když přijde návštěva a já k vínu otevřu sklenici zavařené šunky, tak se každý oblizuje. Mě sterilizovaná chutná dokonce více, než čerstvě vytažená z uzáku. Bůček nezavařuji, protože zavařením ztratí většinu tuku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika