Grilování na kameni



Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?)
4.7.2008 17:11

Začíná to tu vypadat jako kulinářský servis,ale nedá mi to a ještě přihodím. Sežeňte si mladý kančí, to je taková pohádka,ani se nemusí nakládat, sůl,pepř a na šup s nim na šutr.Ale aby se neřeklo měla bych dotaz k těm palačinkám, jak po mase čistíte kámen jenom špachtlí oškrabat, nebo se může polejt?To by asi prasknul, ne?Dík Lucka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 44.120 (?), 3.7.2008 8:26

Zdravím všechny co propadli grilování.Mám takový dotaz - zkoušel někdo grilovat na venkovní obkládačcMám objednanou žulovou desku a tak než bude...  Někde jsem slyšela že to prý jde.

                     
host - 59.28 (?), 3.7.2008 20:42

Zdravím všechny. Já jsem na kámen přešel proto, že mi vadil kouř v očích. Takže pod kamenem je hořák ze staré plynové trouby (i s termočlánkem pro případ zhasnutí plamene) a už jen házím maso a ryby a baštím.

Vladik

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 4.7.2008 8:47
Zdravím, nevím jestli jde grilovat na obkládačce, my se na kámen taky chystáme, zatím máme na grilu starý litinový tál z kamen, ten jak na něm babky pekly placky :o)). Funguje super, jen křidýlka se připalujou.Palačinky vyzkouším.Grilům zdar!!! Lucka
                     
host - 241.251 (?), 4.7.2008 9:09

Tál jsme používali také, to je jako na starých kachlácích, asi nejpodstatnější rozdíl je ten, že kámen nevede teplo tak dobře jako železný tál - takže venkovní dlažba by měla fungovat spíše jako ten kámen (tedy pokud není železná). Určitě bych ale zkusil jestli dlažba nepopraská (testoval jsem kdysi velmi dobrou dlažbu a ta praskala). Na tom tálu byly skvělé bramboráky, tál se potřel špekovou kůží a už se peklo.

To Lumikol: zkuste dělat placky bez křidýlek

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 4.7.2008 9:25
Křidýlka už jenom roštujem :o)).Jdu roztopit a k obědu budou bramboráky :o))L.
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 4.7.2008 16:48

Ach jo, kde jsou předsevzetí o dietách???No jo, bramborový placky se škvarkama... teda bez a navrch povidla nebo makovou nádivku.Mňamka.

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 4.7.2008 17:11

Začíná to tu vypadat jako kulinářský servis,ale nedá mi to a ještě přihodím. Sežeňte si mladý kančí, to je taková pohádka,ani se nemusí nakládat, sůl,pepř a na šup s nim na šutr.Ale aby se neřeklo měla bych dotaz k těm palačinkám, jak po mase čistíte kámen jenom špachtlí oškrabat, nebo se může polejt?To by asi prasknul, ne?Dík Lucka

                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 4.7.2008 17:25

Lucko, jen oškrábat, je to v pohodě, palačinky nechytnou žádnou chuť masa..Na kameni je snad každé maso dobré a je to program na celý týden

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 4.7.2008 18:10

Micuko díky, děti mají zítra mecheche, tak to hned prubnem.Sousedi kámen mají tak si budu tahat triko, co všechno doveduL.Díky všem

                     
host - 244.161 (?), 27.5.2009 21:59

Ahoj. Jak se vlastně čistí tento pečící kámen. To se po pečení umyje teplou vodou, nebo se opálí nebo co? Oškrábat špachtí, no nevím, to je jen mezi změnou pochutiny ale ne při odložení na příště. Dík.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika