Generátor kouře
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 12.9.2017 11:08
Po tehle uslechtilych bakteriich, spis bych jim rikal kultury se nepotento. Vyroba syra je jednodussi, nez se zda. Par tydnu se rozkoukate na zminenem syrarskem Tomsove FB se spoustou obrazku, prectete par navodu a pak vas to tak rozcuka, ze zacnete nakupovat HW. Pak muzete vyrabet nivu, hermelin, parenici a spousty dalsich. Stoji to za to, to mi verte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.190 (?), 15.9.2017 7:23
Pro 250122 Nechápu, proč jste si nezaložil jiné vlákno na kozí sír a řešíte to v generátoru kouře.Samozřejmě jsem se zamyslel nad baktriemi v tepelně neopracovaném výrobku, protože generátor používám.Ale stejné to snad je v udírně, komíně,na půdě a všude tam, kde to maso, klobásy pověsí a udí studeným kouřem.Co sušené maso? Co tatarák? Jinak v tom generátoru mám spirálu a termostat.Můžu to seřídit na jakoukoliv teplotu 25-90st.Taky by mě zajímalo kolik lidí už na ty bakterie za ty stovky let zemřelo.?Jak dělají uherák a jiné zboží tepelně neopracované.
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.37 (?), 20.10.2017 12:23
Bohuzel musim konstatovat ze tady se seredne mylite.
Cela pasterizace je proces ktery spise skodi nez ze by byl prinosem.
Je samozrejme utechou pro ty kteri se svyma fobiema travi vice casu nez je zdravo. Za prve se pasterizaci neodstranite jen "eventuelni" nezadouci mikroorganismy ale i ty zadouci coz znacne snizuje kvalitu mleka a po UHT pasterizaci ani nemluve, uz to s mlekem nema nic spolecneho.
Za druhe jestli jste si vsiml, tak lidsky organismus diky vsem temto "opatrenim" ktere nam maji byt ku prospechu znacne zdegeneroval a nedokaze si vytvaret zadne protilatky a nedokaze ani bojovat pomalu s nemocemi.Samozrejme tyto nesmyslne "opatreni" vedou k uplne zavislosti na lecich a chemickych pripravcich a trosku nam unika ten nejdulezitejai fakt ze my nejsme od prirody oddeleni.Melibychom zit v souladu s prirodou, protoze zakony a procesy ktere funguji v prirode jsou dokonale.Snazime se co nejvice izolovat od prirody a zaroven hledame rok od roku casteji odpovedi na stale pribivajici deprese, nespokojenost a nemoci.Paradox ze? Zijeme ve svete neustale se menicich protikladu coz jiste vite.Nemuzete se branit proti jednomu polu a vyuzivat ten druhy.Pitim tak znehodnoceneho mleka je stejne jako uzivat vitaminy v tabletkach.Je to kratkozrake a nesmyslne a vyhledove vas to jedine poskodi.Piju mleko od souseda ktery ma kravy a smaozrejme nepasterizovane, usetren pred temito fobiemi a za dvacet let pravidelneho piti musim konstatovat, ze leky jsem do pusy nevzal a nemocny jsem nanejvys jednou za tri roky a to po dobu max. trech dnu bez jedinneho leku. Premyslejte o tom.Kdyz se budete ridit vedou ktera nam mimochodem rika kazdy rok neco jineho a casto se jedna o uplne protichudne obevy, budete nestastny a nemocny. Viz afera s celosvetovym zdrazenim masla.Najednou vedci objevili ze konzumaci umele snizenych tuku v potravinach je nejen ze neprospesne ale i nezdrave.Bylo mi to hned jasne kdyz vysel velky bum s nizkotucnymi jogurty a mleky a syry atd, protoze muj kamarad pracoval ve fabrice kde vyrabeli vsechny syry a mlecne vyrobky.Kdyz popisoval co je vlastne nizkotucny syr, chtelo se mi zvracet.Od Te doby vim ze bych nic nizkotucneho nepozrel dobrovolne.Obecne se muzete ridit jednim jednoduchym pravidlem.Cim vice upravena potravina, cim vetsim osetrenim nebo vyrobnim procesem musi potravina projit tim vice je logicky neprirozena a tim vice pro telo toxicka.Dopad na vase telo se nemusi objevovat hned.Dokut je telo mlade, poradi si skoro se vsim po nejakou dobu ale potom prijde dan.Dekuji StiborJ.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 21.10.2017 9:36
A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat.......nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko.
Ano je jiná doba. Lidé jedí sterilní potraviny, pijí pasterizovaná mléka a zajídají je laktobacilovými tabletkami z lékárny. Vítězství vědy nad zdravým rozumem!
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 21.10.2017 11:16
Spousta lidi mliko vubec nepije, vetsina lidi se vubec k cerstvemu mliku nedostane, jiny by se ho ani nedotkli. Prestante natahovat vlakno o generatoru koure kravinama s mlikem. My mliko pasterizujeme na 80°C, mame ho od krav a koz z pastvy. Nikdo nepozna, jestli krava nebo koza na louce chytne kliste nakazene encefalitidou27. Pasterizace je urcite lepsi nez stravit zbytek zivota jako mrzak.
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.153 (?), 3.12.2020 13:37
Podstatou pasterace je krátkodobé zvýšení teploty, které způsobí zničení nesporulujících patogenních mikroorganismů. Na rozdíl od převaření výrazněji nemění kvalitu potraviny. Výška teploty závisí na potravině. Viz. Wikipedii.
Pasterizace byla zavedena celostátně po roce 1950 jako prevence tuberkolózy, která se přenášela ze zvířat. Na Slovensku se stalo, že zemědělci přimíchávali do kravského mléka kozí. Ve chvíli, kdy bylo pasterizační zařízení rozbito, se zákazníci (500 lidí) nakazilo klíšťovou encefalitidou z příměsi kozího mléka. Dokud se pasterizovalo, byl virus ničen.
Při pasterizaci nedochází ke koagulaci (srážení) bílkovin. Jsou ničeny jen mikroby, ne jejich spory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.20 (?), 21.1.2020 13:07
Tak tak, určitě musí být venku nižší teplota, i deálně okolo nuly, aby měla udírna dobrý tah. Kouř musí z udírny hned pryč, určitě nedusit uvnitř, jinak bude výsledek zase na hovno... Pokud budeš chtít udit i za takových venkovních teplot, tak jedině teplotu v udírně zvýšit alespoň o 10 °C
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.162 (?), 31.1.2021 9:13
Ahoj. Prisel na to proc.to.bylo kysele? Mam stejny problem diky
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.243 (?), 17.11.2021 16:30
V generatoru vam probiha sucha destilace. Nedokonale spalovani, malo vzduchu. Na mase se vam usazuje kyselina sirova. Ja takhle kdysi prisel o deset kilo parku...
Mejte se.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|