Generátor kouře



host - 250.122 (?)
12.9.2017 10:50

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 250.122 (?), 11.9.2017 10:42

Resi nekdo, jak se zbavit bakterii v mase pri pouziti generatoru? Treba u veproveho masa je potreba ohrat jadro na 65 stupnu. Nebo to neresite a jite to i s tema bakteriema?

                     
host - 218.122 (?), 11.9.2017 19:29

Já to jím i s těma bakteriemi, protože mi obnoví střevní mikrofloru - bakterie mléčného kvašení, dalo by se říct, že to maso je zdravé jako jogurt. Ostatní bakterie nemají šanci přežít v okyseleném prostředí - kyselina mléčná.

                     
host - 250.122 (?), 12.9.2017 7:12

Po pravde jsem lepsi odpoved necekal. Mlecne kvaseni... leda ze ty klobasy zapijite mlikem, kebo kyslym zelim. tim ale listerii nebo salmonelu nezabijete. V kazdem pripade diky za radu, abych se na studene uzeni vybodl

                     
host - 218.122 (?), 12.9.2017 7:49

Komu není radno, tomu není pomoci. Musíte dělat klobásy nebo maso z kvalitního masa, ne z výseku.

                     
host - 250.122 (?), 12.9.2017 8:29

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

                     
host - 241.140 (?), 12.9.2017 9:44

A jak děláte tvaroh, sýry apod.

Osobně je mi jedno kdo co láduje, je to věc každého soudruha. smiley

                     
host - 250.122 (?), 12.9.2017 9:59

Z koziho syry, vetsinou farmarsky na snidani a z kravskeho smetanu, maslo, syr na uzeni a jogurt. Vsechno jen pro vlastni potrebu. Vedlejsi produkt je syrovatka, ktera je vychlazena uzasny piti z obou mlik, nebo se pouziva na vareni. Takova ryze (jasminova thajska) uvarena v syrovatce je velka lahudka. Vsechno to dela spis polovicka. Ja jezdim pro mliko a konzumuju. Recepty jsou dostupne na netu. Na FB je obrovska skupina syraru, kde si vymenuji informace a zkusenosti. Rejpaly jako tady tam nenajdete.

                     
host - 241.140 (?), 12.9.2017 10:30

A to jde vyrobit z pasterizovaného mléka?

                     
host - 250.122 (?), 12.9.2017 10:50

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

                     
host - 241.140 (?), 12.9.2017 10:59

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika